Rugby

Corespondență din Londra » Florin Vlaicu crede că a marcat eseu cu Franța: "Eu spun că am culcat balonul în but!"

+6 Foto
Florin Vlaicu (sprijinit de but) a marcat şase puncte pentru România în partida de aseară, dar a ratat şansa marcării unui eseu. "Tricolorul" e recordmenul României all-time la puncte marcate, avînd acum 619

Articol de Marian Ursescu, Cristi Preda (foto)  —  Thursday 24th of September 2015 12:00

Franța - România s-a terminat 38-11 în primul meci al nostru la această Cupă Mondială. În prima repriză, arbitrul a validat iniţial un eseu al lui Florin Vlaicu, dar a revenit după ce arbitrul video i-a dat indicaţii în cască. 

- Florine, a trecut tracul debutului la Cupa Mondială?
- Da, a trecut. Am avut un meci foarte greu împotriva Franţei, vicecampioană mondială, s-a văzut lipsa de experienţă şi ne-au taxat în momentele cheie. Am avut priemele 30 de minute foarte bune, am luat două eseuri cu un om în minus. Apoi, a doua repriză am fost în terenul lor, nu am reuşit să fructificăm şansele pe care le-am avut, marginea nu a mers cum a trebuit, dar sperăm să remediem toate inexactităţile pentru că în trei zile jucăm un meci şi mai greu contra Irlandei.

- Ai fost la cîţiva centimetri de cel mai important eseu din cariera ta!
- Da, nu ştiu ce să zic, eu cred că am culcat balonul, dar arbitrul a văzut altceva. Era cel mai important eseu, nu a fost să fie, sper ca pe viitor să mai am şansa, să-mi ajut echipa să înscriu cît mai multe puncte.

- A tremurat un pic piciorul şi la lovituri? Ai fi putut aduce România chiar în avantaj în prima repriză.
- Da, ştiu, am ratat două lovituri de picior, sper ca pe viitor să mă concentrez mai mult, a fost şi tracul... Sper să dau de cap acestor baloane de la Cupa Mondială cu care încă nu m-am obişnuit, sînt diferite de cele cu care noi jucăm de obicei.

- Cum i-aţi simţit pe francezi?
- O echipă foarte bună, cu toate că a făcut foarte multe schimbări faţă de meciul cu Italia. O echipă experimentată, joacă la un nivel foarte înalt. Nouă ne-a lipsit experienţa, la ei se vede că joacă meciuri tari în fiecare săptămînă, noi jucăm 3-4 pe an.

"Păcat, nu am fost atenţi, Scorul nu reflectă realitatea din teren. Franţa a taxat fiecare greşeală a noastră, aşa cum face întotdeauna o echipă mare"
Lynn Howells, antrenor România

"Am avut momente de cădere în joc, atît în prima repriză, cît şi în a doua. Altfel am fi putut încheia cu un scor mai strîns în faţa unei formaţii care, să nu uităm, e vicecampioana lumii"
Mihai Macovei, căpitan România

40 de victoriiau adunat francezii în faţa României cu succesul de aseară. România are 8 victorii cu "cocoşii", iar două meciuri s-au încheiat la egalitate

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.