Tenis

Înfrîngerea cu numărul 13 » România a rămas fără jucătoare la Guangzhou: Halep și Niculescu, eliminate!

Simona Halep a fost nemulțumită de jocul său

Articol de Roxana Fleşeru  —  Friday 25th of September 2015 12:00

Simona Halep a pierdut ieri în sferturi la Guangzhou. Românca s-a înclinat în fața cehoaicei Denisa Allertova cu 6-4, 6-3, ajungînd la un raport al succeselor și  insucceselor în acest sezon de 47-13.

Numărul 13 îi poartă noroc Simonei Halep. Însă de data aceasta a fost cu ghinion. Ea a înregistrat ieri, la Guangzhou, a treisprezecea înfrîngere a sezonului. Cea care a provocat surpriza a fost cehoaica Denisa Allertova, 74 WTA.

O jucătoare în vîrstă de 22 de ani care învinsese o singură sportivă din Top 10 pînă acum.  Înaltă de 1,80 m, cu lovituri la limită, cehoaica este văzută drept una dintre viitoarele stele ale circuitului mondial.

A fost un meci solicitant din punct de vedere fizic, ambele avînd probleme din cauza umezelii extreme din China. "Nu pot să respir acum!", a spus Allertova la finalul meciului. Datorită emoției, dar și din cauza aerului umed. "Am cîștigat împotriva Simonei Halep, ea e o jucătoare foarte bună, e numărul doi în lume", a spus Denisa.

Dintre cele 13 înfrîngeri suferite de Simona în acest sezon, Denisa Allertova este a doua cel mai slab clasată jucătoare care o învinge pe româncă, după Jana Cepelova, 106 WTA, la Wimbledon. Simona nu are timp de răgaz, pentru că de luni începe turneul de la Wuhan.

Tot ieri, Monica Niculescu a pierdut și ea în sferturi de finală la Guangzhou, fiind învinsă de Yanina Wickmayer cu 6-2, 6-2.

9-3este raportul dintre sferturile cîștigate și cele pierdute de Simona Halep în 2015

25-11este raportul dintre sferturile cîștigate și cele pierdute de Simona Halep în carieră

Begu în "sferturi"

Irina Begu s-a calificat ieri în sferturile de finală ale turneului WTA International de la Seul. Favorită principală, românca a învins-o pe slovena Polona Hercog, 60 WTA, cu 6-2,6-7(6), 6-2, și urmează să o întîlnească azi pe suedeza Johanna Larsson, 62 WTA. Cele două nu s-au mai întîlnit pînă acum în circuitul profesionist.

Pentru Irina este al cincilea sfert de finală al anului, din precedentele patru ea reușind să iasă învingătoare dintr-unul singur. Pătrunderea între primele opt îi asigură Irinei un cec de 8.502 dolari.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.