Ciclism

Șoc în Italia! Gazzetta scrie că există probe că organizația mafiotă Camorra s-a implicat în căderea legendarului Marco Pantani

Michele Zagaria, unul dintre capii Camorra, dus de carabinieri, nationalpost.com

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 27 septembrie 2015

Conform cotidianului Gazzetta dello Sport, poliția din Napoli l-a înregistrat în secret pe un membru al temutei mafii Camorra, care ar confirma că Marco Pantani a fost exclus din Turul Italiei 1999 la ordinul organizației, pentru a evita plata unor sume imense de bani în pariuri ilegale.

Zvonurile nu sînt noi, multe cărți scrise pe seama regretatului Marco Pantani speculînd pe seama unei posibile conexiuni între Mafia napoletană și excluderea italianului din cursă.

Totul a pornit după ce Renato Vallanzasca, unul dintre celebrii mafioți ai sfîrșitului de secol trecut, a spus că a auzit în închisoare cum trei mafioți discutau despre scoaterea lui Pantani în dimineața ultimei etape relevante pentru clasamentul general. "Se făceau pariuri că Pantani nu va ajunge pînă la Milano, ceea ce era suspect". Se pare că mafia ar fi pierdut milioane, dacă Il Elefantino ar fi cîștigat Giro.

Cei trei mafioți au fost interogați de poliție, dar nu au recunoscut niciodată. Acum, cotidianul italian scrie că o anchetă diferită pornită de autoritățile italiene ar conține mărturia înregistrată a unuia dintre acești 3 mafioți. 

Oficial, în Giro 1999, Pantani a fost descalificat după ce a fost prins cu nivelul hematocritelor peste 50%, indicator al folosirii eritropoetinei.

A fost scandalul care a început căderea lui Pantani, cel care a fost găsit mort într-un hotel din Rimini cinci ani mai tîrziu, cauza fiind o supradoză de cocaină. Probabil cel mai iubit ciclist italian după Fausto și Gino Bartali, Pantani a iscat o adevărată isterie în Peninsulă, mama sa fiind portavocea ipotezei că fiul său a fost omorît.

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.