Atletism

EXCLUSIV "FRA era un sanctuar, iar acum este o cocină" » Celebrul antrenor Zolt Gyongyossy explică motivele decăderii atletismului românesc

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 28 September 2015

Atletismul din România trece prin cea mai neagră perioadă a sa, după ce la CM de la Beijing doar un sportiv, Marian Oprea, a prins o finală.

Într-un interviu exclusiv pentru Gazeta Sporturilor, antrenorul Zolt Gyongyossy, explică motivele decăderii atletismului românesc. Gyongyossy a candidat pentru președinția Federației Române de Atletism, alături de Gabriela Szabo, dar a pierdut în fața lui Ion Sandu.

"Era de așteptat să se ajungă aici. Eu cred că atletismul pierde enorm pentru că nu știe să gestioneze trecerea sportivului de la juniorat și tineret spre seniorat, spre marea elită. În timp ce pe plan mondial apăreau concursuri mondiale la tineret și la juniori, la noi în țară atleții nu au unde să concureze. Atletismul românesc a fost devorat de propria performanță. Nu a reușit să își pregătească viitorul.

Eu sufăr pentru că știu multe și nu pot ajuta. Pe nimeni nu interesează. Nu am mai intrat în sediul Federației din 2013. Pentru mine era un sanctuar. Acum e o cocină.

Nu sînt deloc dur. Se petrec acolo lucruri care-ţi ridică părul în cap. Primesc fotografii, primesc telefoane şi ştiu ce spun", a spus Gyongyossy pentru Gazeta Sporturilor.

Citește în ediția Gazetei Sporturilor sau în varianta digitală interviul de două pagini cu celebrul antrenor și află cînd a început decăderea atletismului românesc și ce îl deranjează la modul în care este condusă Federația.

Alte subiecte exclusiv print:

» Autorul fazei cu care a uluit la naționala de tineret spune că idolul lui e Claudiu Răducanu: "Îmi plăcea Steaua de la începutul anilor 2000"

» Se întîmplă în Liga a 2-a: "Ne dau salarii de Liga 1, plătite la zi"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.