Rugby

Antrenorul care l-a descoperit pe marcatorul primului nostru eseu la CM îi transmite un mesaj mișcător: "Un eseu pentru Nea Fane!"

Articol de Răzvan Luţac  —  Wednesday 30th of September 2015 12:00

La 70 ani, Ștefan Popescu a reacționat după reportajul cu Valentin Ursache și fratele său, Andrei. "Vorbim mereu, e unul dintre cei mai buni băieți pe care i-am scos. Și am destui, vreo 40 doar în Franța"

După eseul lui Valentin Ursache din meciul cu Franța, 11-38, antrenorul Ștefan Popescu a reacționat imediat. Mai ales că uriașul din linia a doua a României a rememorat, în Gazeta de vinerea trecută, momentul în care cel știut în lumea rugbyului drept "nea Fane" l-a găsit în județul Neamț.

"Îl felicit pentru reușită! Păcat că n-am scos mai mult cu Franța", începe Popescu, ajuns la 70 de ani. Care confirmă povestirea nemțeanului: "Așa e, l-am ochit pe un teren de fotbal, căsca ochii, era cît un munte! Cînd am aflat că e atît de tînăr, m-am dus la părinții lui și n-am plecat fără semnătură. O oră am stat să negociez!".

"Calmați" pentru deranj

Nea Fane spune că, după ce l-a dus cu trenul la București, s-a convins că tînărul are viitor după un moment antologic petrecut la internat. "Au venit doi băieți să-mi zică de Ursache, făcuse mare tărăboi. De ce? Nu-l lăsau ceilalți, unii mai leneși, nici nu erau legitimați la noi, să se pregătească, să își facă exercițiile. Cînd am ajuns să-i pun la punct, nu mai era nevoie. Fiecare stătea în colțul lui, liniștit, Vali își vedea de treabă", rîde Popescu.

Care conchide: "Vorbesc mereu cu Valentin. Îi urez să marcheze cîte un eseu în fiecare meci! E unul dintre cei mai buni băieți pe care i-am scos. Și am destui, vreo 40 doar în Franța!".

"După ce a terminat junioratul, ne-am întîlnit, întîmplător, la mare. El era în cantonament. «Nea Fane, îți dau o bere! Dacă nu erai tu, crăpam lemne și azi»"
Ștefan Popescu, primul antrenor al lui Ursache

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.