Liga 1

Se schimbă regulile la școala de antrenori, după cazul Rădoi? » "Poate facem și noi așa, ca la Coverciano"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 30 septembrie 2015

Dan Apolzan, directorul școlii de antrenori din România, a susținut o conferință de presă și a vorbit despre situația lui Rădoi, cel care va face școala de antrenori în Moldova, acolo unde diploma de Bacalaureat nu este obligatorie.

"Dacă Bacalaureatul nu este cerință obligatorie la Coverciano, atunci ar putea să nu se mai ceară și la noi. Ar trebui să încercăm să coborîm nivelul pentru a-i ajuta pe foștii jucători. O să vorbesc și în alte țări, ca să văd care este procedura și la alții. Să vedem ce studii au cei care încep școala de antrenori.

 Cei de la UEFA m-au întrebat despre Rădoi dacă este antrenor sau nu. Le-am spus că nu îl consider antrenor. Am avut o corespondență cu cei din Republica Moldova și mi-au spus că este Rădoi este eligibil să facă școala acolo.

La ei sînt trei categorii, C,B și A. Primul examen este pe 5 ocombrie 2015, a doua în mai 2016 și a treia în 2019. Rădoi ar termina școala în cinci sau șase ani, din ce am înțeles.

Sînt mulți care au vrut să facă școala în altă țară. Totul este perfect legal. Este ceva oficial, bazat pe libera circulație a persoanelor și a antrenorilor în fotbalul european.

I-am spus lui Rădoi că nu este bine să înceapa așa, că mai întîi ar trebui să fie secund pe undeva pînă își rezolvă problemele. Mirel m-a întrebat dacă mă supăr că face școala acolo și i-am spus că nu este cazul", a spus Apolzan.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.