Liga 1

Două amintiri sensibile cu Hîldan » Coincidență stranie: ce a făcut cu o seară înainte de amicalul de la Oltenița

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 03 octombrie 2015

Dinamo programase pentru începutul lunii octombrie două amicale, la Cîmpulung și la Oltenița. În seara zilei de 4 octombrie, se merge la ziua lui Vali Năstase. Iar Adrian Mihalcea a povestit în cartea jurnalistului Ioan Chilom:

"Abia acum îmi dau seama că, în seara aceea, Cătălin a avut o stare specială. Curios că s-a făcut remarcat doar printr-o preferință cam ciudată pentru o petrecere, solicitînd orchestrei să cînte o melodie a Ilenei Sărăroiu.

"Dacă moartea nu vrea bani, vrea copii și oameni mari". A ascultat-o o dată, a mai cerut s-o audă încă o dată, după care a plecat. Este clar că el se afla pe un teritoriu străin nouă, atunci".

"Domnule, mă simt excelent!"

Pe 5 octombrie 2000, în amicalul cu Șantierul Naval Oltenița, scorul era 5-0 pentru roș-albi în fatidicul minut 74. La Cernica, fratele său, Cristi, fostul rugbyst, se roagă pentru sănătatea familiei. La Oltenița, la pauză, secundul lui Cornel Dinu, Cornel Țălnar, l-a anunțat pe Cătălin că nu are rost să mai intre și pentru repriza a doua.

Fusese un sezon extenuant, iar Hîldan mersese și la Euro 2000 cu echipa României. Replica lui Cătălin către antrenor: "Domnule, dar mă simt într-o formă excelentă, vreau să continuu și, dacă voi simți că voi obosi, o să fac semne să mă schimbați!". N-a mai putut face nici un semn. S-a prăbușit din senin, după ce plecase cu mingea de la 16 metri spre centrul terenului.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.