Liga 1

VIDEO Cap limpede și ferocitate » Kharja, ”noul Sînmărtean”, și Chipciu, iar decisiv, au ușurat misiunea Stelei, 2-1 în Copou

Articol de Eduard Apostol  —  Sunday 4th of October 2015 12:00

Roș-albaștrii i-au dovedit aseară pe moldoveni, 2-1, cu două execuții din careul mic, după un meci controlat inteligent

Steaua a revenit pe stadionul unde în luna mai a așteptat cu sufletul la gură și cu ochii pe tehnologia contemporană pentru a se încorona campioana României. Iar aseară a avut mai mult succes decît tremuratul 0-0 din primăvară. Deși, aseară, presiunea a fost mult mai mică pentru roș-albaștri, Steaua a avut mai multă atitudine. Și clarviziunea lui Kharja, ce tinde să aibă impact în echipă precum avea Sînmărtean. Și încă un amănunt. Chipciu începe să devină fotbalistul decisiv tip Lăcătuș. Prinde de minune Chipciu avansat, central, Tade pe bancă!

Click aici pentru VIDEO!

Posesie

Fără să se omoare cu firea și nu la fel de spectaculoasă precum scandalurile de zi cu zi, fie cu Armata, fie cu năbădăiosul Șumudică, echipa lui Rădoi a avut controlul primei părți. În afara acelui penalty-fantomă din minutul 33, Caparco n-a avut prea mari emoții. În minutul 12, a prins ușor după ce Adi Popa a tras slab, lansat spectaculos de către Chipciu. Apoi, în minutul 28, n-a avut emoții în fața lui Stanciu. Posesia balonului nu aduce, obligatoriu, faze periculoase de poartă sau goluri.

Minte

Repriza secundă a început cu tentativa lui Bole (47) de a marca golul vieții, însă mingea s-a dus paralel cu poarta, din unghi închis. Și cum ocaziile nu așteaptă timpul spre a se răzbuna, Chipciu (48) a dovedit că trece printr-o perioadă fericită. Omul potrivit, la locul potrivit, după centrarea de Serie A a lui Kharja. Doar rateul lui Mihalache, la faza respectivă, a fost deplorabil, ca și lipsa de reacție, în fața lui Kharja, a lui Enescu. Chipciu (69), superb, din plonjon, a fost aproape de dublă după o nouă centrare de manual a lui Kharja. Marocanul a arătat o viziune a jocului de aplaudat.

Reacție

Piccioni (78) a tras, nici prea prea, nici foarte foarte, Niță a respins școlărește, în față, dar Boiciuc, de-abia intrat, neîncălzit, n-a găsit plasa. Roș-albaștrii au reacționat, din nou, imediat, pentru a îndepărta pericolul. Kharja (79) a pornit un atac, pasă la Popa, acesta i-a dat lui Stanciu, care i-a pus mingea pentru gol lui Tahar în fața porții. Cînd totul părea rezolvat, Bole (90Ă1) s-a descotorosit de Toșca și l-a pus pe Vasile Gheorghe în posibilitatea de a-i băga în ședință pe apărătorii lui Rădoi. Era prea tîrziu pentru a mai schimba ceva.

3 meciuriconsecutive are Chipciu în campionat în care a marcat: cu Chiajna (3-1), cu Voluntari (3-1) și, aseară, în Copou

"A cîștigat echipa mai experimentată. Habar n-am de ce am picat astfel! Trebuie să ne trezim. Nu sîntem mulțumiți de locul pe care sîntem, fiindcă sîntem mai buni decît anul trecut"
Mădălin Ciucă, fundaș CSMS Iași

"Am respectat prea mult adversarul, cu mai multă încredere puteam obține ceva. Trebuie să punem lucrurile în ordine, nu mai avem voie la pași greșiți în retur"
Vasile Gheorghe, mijlocaș CSMS Iași

"Steaua a avut posesie mai bună. Să nu uităm cine sîntem, nu Real Madrid, de aceea am bifat 8 etape fără victorie. Chiar dacă Steaua a avut și momente mai proaste, dovedește că e mai bună decît în sezonul precedent"
Florin Prunea, președinte CSMS Iași

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.