Campionate

Dezbaterea în privința celui mai bun din lume continuă: "Messi și Ronaldo? Există o mare diferență între a fi mare fotbalist și a fi marcator"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 06 October 2015

Nu e nici un secret că Johan Cruyff îl preferă pe Lionel Messi în fața lui Cristiano Ronaldo. Olandezul a explicat acum și de ce crede că argentinianul e mai bun decît portughezul.

"Mereu mi-au plăcut jucătorii mici de înălțime și tehnici pentru că și eu am fost la fel. Cristiano e un mare fotbalist, dar el e un golgheter. Niciodată nu va fi jucătorul care să poată crea o echipă sau care să se ocupe ca echipa să joace bine, el e responsabil cu finalizarea, la acest capitol e un mare jucător.

În schimb, Messi e jucător de echipă: dă pase, produce assisturi. E un mare fotbalist, nu e golgheter, deși a marcat și el multe goluri, pentru mine există o mare diferență între a fi un mare jucător și a fi marcator. Lucrurile trebuie privite diferit, trebuie urmărite detaliile. Puțini oameni văd asta, e ceva dificil de explicat, mulți nu pot înțelege.

Cruyff e convins că Messi merită Balonul de Aur: "Nu există îndoială, nici un alt jucător nu e la nivelul lui Messi. I l-aș da lui", a spus Cruyff, conform presei spaniole.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.