Nationala

Iordănescu a vorbit înainte de Finlanda » 3 lucruri pe care le-a cerut jucătorilor + ce i-a zis lui Marica

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 07 October 2015

Selecționerul Anghel Iordănescu a susținut azi o conferință de presă pe meciul României cu Finlanda și spune că le-a cerut băieților concentrare maximă, determinare și agresivitate. 

"Ne așteaptă un dificil, cu adversar care încă mai speră și crede că se poate califica. Sper ca jucătorii să dea dovadă de concentrare maximă, determinare și agresivitatea pentru a rezolva situația calificării cît mai rapid.

Jocul cu Finlanda fără spectatori ar fi fost foarte delicat. Din fericire, FRF a obținut la UEFA o victorie foarte importantă și vom avea suporterii care ne vor împinge de la spate. Sigur vor crea o atmosferă incendiară și sper ca jucătorii să se ridice la nivelul lor.

După ce am aflat că vor avea voie fanii, mă așteptam să vină multă lume. Știu că naționala este iubită și poate aduce o bucurie românilor. Fac apel la jucători să arate că sînt în stare să îi bucure pe spectatori. Fanii trebuie să aibă încredere în națională, indiferent de cum se va desfășura jocul.

Nu am nici o teamă față de adversar. Îi respectăm și sînt convins că va fi un meci dificil, dar nu ne temem. Îi știm, i-au studiat și nu vor fi probleme.

Nimic în lume nu se compară cu participarea la o competiție de nivelul EURO. Un jucător de națională care nu joacă la EURO nu se poate declara mulțumit",  a spus Iordănescu.

...despre postul de antrenor: "Nu a fost pentru mine un obiectiv să revin ca antrenor. Eram director tehnic și mi-am dorit sincer ca Pițurcă să rămînă. Este clar că nu mă gîndeam că eu o să calific echipa la EURO".

...despre Marica: "Mircea Sandu a spus că Marica trebuie să vină la națională, dar este părerea lui. Eu sînt antrenorul naționalei și eu decid. L-am sunat pe Marica acum cîteva zile și am vorbit despre situația lui. Este greu ca el să vină la națională după ce a trecut prin trei operații și o perioadă mare în care nu a jucat și nici nu își găsește loc la echipa de club".

Alături de Iordănescu au participat la conferință și Răzvan Raț, Gabi Torje, Claudiu Keșeru și Vlad Chiricheș.

"Este foarte important că avem fani în tribune și sper să ne susțină pînă la final", a spus Raț, căpitanul naționalei.

"Sînt pregătit să marchez, dacă nea Puiu va apela la mine. Eu și colegii vom demonstra că merităm să jucăm la națională. Cel mai important este să cîștigăm. Nu contează cine și de unde marchează", a declarat Keșeru.

Finlanda este o echipă valoroasă, dar noi jucăm acasă. Îi respectăm, dar valoarea și forța noastră trebuie să se vadă mîine și să cîștigăm cele trei puncte", a declarat Torje.

"Ne așteaptă un joc dificil, pentru că Finlanda este o echipă puternică. Cred că avem forța să cîștigăm meciul și asta este cel mai important", a spus și Chiricheș.

VIDEO Conferința integrală: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.