Nationala

Toamna cînd Steaua a încetat să fie prima » Roș-albaștrii nu mai sunt majoritari la echipa națională

Rivali în campionat, Adi Popa și Budescu sînt colegi la echipa națională

Articol de Cătălin Popescu  —  Friday 9th of October 2015 12:00

După mult timp, roș-albaștrii nu mai sînt majoritari la echipa națională printre fotbaliștii din campionatul intern.

Steaua lui Rădoi nu mai domină întrecerea internă și a ieșit din Europa din luna august, iar acest lucru a început să se vadă și la echipa națională.

Încă o dovadă în plus a faptului că roș-albaștrii traversează o perioadă de criză e reprezentată și de numărul mic de jucători pe care Anghel Iordănescu i-a selecționat pentru dubla cu Finlanda și Insulele Feroe. "Tata Puiu" a chemat doar trei fotbaliști din lotul lui Rădoi: Papp, Popa și Chipciu. În schimb, selecționerul a luat patru jucători de la liderul Astra.

În aceste condiții, pentru prima oară după mult timp, Steaua nu mai e echipa din Liga 1 care dă cei mai mulți fotbaliști la prima reprezentativă, fiind depășită de formația giurgiuveană.

Ce-i drept, dintre cei 24 de fotbaliști din lot, alți 7 au trecut roș-albastru: Tătărușanu, Chiricheș, Pintilii, Prepeliță, Sînmărtean, Stancu și Keșeru. Pe vremea lui Reghecampf, pe cînd selecționer era Victor Pițurcă, la echipa națională s-au regăsit chiar și 9 fotbaliști ce îmbrăcau tricoul roș-albastru!

Acum, Steaua se află într-o situație similară cu cea în care s-a aflat la Campionatul Mondial din 1990, din Italia, o situație rar întîlnită în ultimele decenii. În urmă cu 25 de ani, deși jucase finala Cupei Campionilor cu un an în urmă, actuala campioană a României a avut în Italia doar 7 jucători, fiind inferioară rivalei din Ștefan cel Mare, Dinamo, care a trimis 11 fotbaliști sub comanda lui Emeric Ienei, un antrenor stelist.

Zilele trecute, antrenorul alb-roșilor, Mircea Rednic, se plîngea că Iordănescu este stelist și acesta e motivul pentru care nu cheamă mai mulți dinamoviști. Ienei i-a dat replica: "Să-și aducă aminte că a fost în Italia cu mine, el și mulți colegi de-ai lui, iar eu sînt stelist".

Dinamo, o întreagă echipă în '90

Emeric Ienei a mizat la Coppa del Mondo pe mai mulți fotbaliști dinamoviști, spre surprinderea multora, chiar dacă Dinamo cîștigase titlul la un punct în fața formației din Ghencea.

Selecționerul de atunci a chemat o echipă întreagă din Ștefan cel Mare. Dintre titularii de atunci ai "cîinilor" a lipsit doar Iulian Mihăescu. În vara aceasta, într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, Mircea Lucescu a declarat: "Dinamo din 1990 a fost peste Steaua din 1986!".

Cum ar fi arătat "naționala" doar cu dinamoviștii convocați

Stelea - Rednic, Andone, Lupescu, Klein - Sabău, Lupu, D. Timofte, Mateuț - Răducioiu, Cămătaru

Componenţa lotului la CM 1990

DINAMO - 11 jucători
Stelea
Rednic
Andone
Klein
Sabău
Lupescu
D. Timofte
Lupu
Mateuţ
Cămătaru
Răducioiu

STEAUA - 7 jucători
S. Lung
I. Rotariu
Hagi
Muzsnay
Balint
Lăcătuş
I. Dumitrescu

U CRAIOVA - 3 jucători
G. Popescu
Ad. Popescu
Săndoi

PETROLUL - 1 jucător
Liliac

9 jucătoria trimis Steaua la echipa naţională în martie 2013, la "dubla" cu Ungaria şi Olanda: Tătăruşanu, Gardoş, Chiricheş, Bourceanu, Pintilii, Chipciu, Ad. Popa, Cr. Tănase şi Rusescu

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.