Campionate

Decizia care putea schimba istoria fotbalului » Dezvăluire spectaculoasă făcută de Pele

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 09 October 2015

Pele putea ajunge în Europa! Starul naționalei Braziliei a recunoscut într-un interviu pentru CNN că a refuzat în anii '60 oferte de la granzii fotbalului pentru a continua la Santos.

Capitole întregi din istoria fotbalului ar fi putut fi rescrise complet dacă legendarul Pele ar fi ajuns să joace pentru giganții din Europa. Autorul a peste 700 de goluri de-a lungul carierei sale, brazilianul putea avea o carieră și mai strălucită.

”Înainte, fotbalul era o meserie pe care o făceai din dragoste. Acum, e doar o meserie. Nu mai există dragostea de a juca pentru un club sau pentru țară. Normal, jucătorii trebuie să cîștige bani din fotbal, dar era cu totul altfel pe vremea mea.

Am avut multe oferte de a juca la echipe ca Real Madrid, AC Milan, Manchester United. Dar Santos juca bine, eu jucam bine. Nu am vrut să plec”, a mărturisit Pele pentru CNN.

Pele este considerat cel mai mare fotbalist din istoria fotbalului. A cîștigat peste 20 de trofee cu Santos și este singurul jucător cu trei titluri de campion mondial.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.