Nationala

VIDEO+FOTO CALIFICARE! Victorie lejeră în Insulele Feroe, scor 3-0, și România merge la Euro 2016

+12 Foto
Foto: Raed Krishan

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 11 October 2015

România a învins fără nici un fel de probleme în deplasare reprezentativa Insulelor Feroe, scor 3-0, și "tricolorii" reușesc să se califice la Euro 2016 de pe locul 2.

Citește mai jos desfășurarea liveTEXT 

INSULELE FEROE - ROMÂNIA 0-3
Au marcat:
Budescu '4, '45+1, Maxim '82

Vezi VIDEO cu golurile partidei

Naționala noastră a deschis scorul rapid. În minutul 4, băieții conduși de Anghel Iordănescu au marcat prin Budescu, care a reluat cu latul de la marginea careului.

Reușita care ne-a desprins pe tabelă i-a aparținut tot lui Constantin Budescu, în prelungirile primei părți. Jucătorul Astrei a avut o execuție asemănătoare cu cea a lui Hagi din meciul contra Columbiei. Mijlocașul a trimis direct pe poartă din partea dreaptă a terenului și l-a surprins pe portarul feroezilor.

Același Budescu a fost la capătul unei faze care s-a încheiat cu șutul "astralului" de la marginea careului, însă Nielsen a respins greu în corner cu vîrfurile degetelor.

Cu opt minute înainte de final, Maxim a stabilit scorul final, după un schimb de pase la marginea careului cu Bogdan Stancu, iar jucătorul lui Stuttgart l-a executat pe goalkeeperul feroezilor, reușind să aducă României victoria cu numărul 100 în deplasare.

Citește și:

1. Ce urmează după calificarea la Euro 2016! Cînd are loc tragerea la sorţi şi cum ar putea arăta grupa României

2. FOTOREPORTAJ SENZAȚIONAL Imagini spectaculoase cu sărbătoarea din vestiarul ”tricolorilor”

3. Calificare.GSP.ro – AICI ai totul despre campania cu happy-end: statistici, editorial Tolo, super FOTO + programul Euro 2016

Așa arată clasamentul grupei noastre:

min. 12

Sorensen șutează puternic de la 30 de metri, dar în drumul său balonul întîlnește un feroez aflat în ofsaid și faza e oprită

Min. 11

Chiricheș e lovit din nou de un adversar. Fundașul lui Napoli e cel mai faultat jucător de pe teren.

Min. 10

Adi Popa încearcă să centreze în careu, dar mingea e deviată periculos către poarta feroezilor. "Tricolorii" obțin un corner. Pericolul rămîne la poarta gazdelor.

min. 9

Raț centrează pe colțul scurt, Stancu atacă mingea, dar n-ajunge la ea și balonul traversează careul.

Min. 7

Gabi Torje execută în forță o lovitură liberă din dreapta careului feroezilor, dar gazdele resping și îndepărtează pericolul.

min. 6

Primul cartonaș galben l-a văzut Nattestad după o intrare dură asupra lui Chiricheș.

Min. 5

Palmares România: 661 jocuri - 294 victorii - 168 remize - 199 înfrîngeri.

Min. 4

GOOOOOOOOOOL ROMÂNIA! Budescu înscrie cu un șut cu latul de la 15 metri. Faza a plecat de la lovitura liberă executată de Torje, fostul dinamovist a trimis în stînga la Raț, iar acesta l-a văzut liber pe mijlocașul Astrei și a trimis în careu. Budescu este cel de-al 249-lea jucător român care a marcat pentru "tricolori" în cele 662 de partide. Cele mai multe goluri au fost reuşite de Gică Hagi şi Adi Mutu, ambii cu cîte 35 de reuşite.

min. 3

Budescu se ciocnește cu Faero. Ambii jucători se resimt, însă românul se ridică mai repede, în timp ce feroezul întîmpină mari probleme. Medicii și-au făcut și ei apariția pe teren.

min. 2

Primul șut al meciului aparține gazdelor! Edmundsson trage de la 25 de metri, însă șutul său e anemic și trece pe lîngă buturile lui Tătărușanu. Feroezul și-a încercat norocul, ținînd cont de gazonul artificial ud.

MIN. 1

A început partida! România are lovitura de început! Jucătorii feroezi nu par prea încîntați de acest joc, mai ales că meciul se joacă în weekend. Dacă era în timpul săptămînii primeau și ei liber de la serviciu. Cei mai importanți oameni ai lor oricum lipsesc de la acest joc din diverse motive.

Insulele Feroe: Nielsen - Naes, Faero, Nattestad, Sorensen - S. Vatnhamar - Holst, Hansson, Hendrikkson, Bartalsstovu - Edmundsson
Rezerve: Gestsson, Davidsen, Justinussen, Jakobsen, R. Joensen, K. Olsen, A. Olsen

România: Tătărușanu - Mățel, Chiricheș, Dr. Grigore, Raț - Hoban, Pintilii - Ad. Popa, Budescu, Torje - Stancu
Rezerve: Pantilimon, Papp, Chipciu, Maxim, Sînmărtean, Prepeliță, Keșeru

Dacă "tricolorii" se vor impune azi, vor fi siguri de calificarea la EURO 2016, indiferent de rezultatul meciului Grecia - Ungaria.

 

 

CUM NE CALIFICĂM LA EURO 2016

  • Batem în Feroe

Sîntem la mîna noastră, aşa că un succes în Feroe ne garantează calificarea în Franţa, indiferent de rezultatul obţinut de Ungaria în Grecia.

  • Egal în Feroe

Un semieşec în ultima rundă ne asigură biletele pentru Euro dacă Ungaria nu cîştigă sau oricare dintre Ucraina, Irlanda, Croaţia şi Albania nu bat în ultima rundă. În ultimul caz, am prinde cel mai bun loc 3, care duce şi el în Franţa.

  • Înfrîngere în Feroe

O înfrîngere în ultima rundă ne trimite la Euro dacă Ungaria pierde şi ea sau oricare dintre Ucraina, Irlanda, Croaţia şi Albania nu bat în ultima rundă. În ultimul caz, am prinde cel mai bun loc 3, care duce şi el în Franţa.

CLASAMENT

1. Irlanda de Nord 20p
2. România 17p
3. Ungaria 16p
4. Finlanda 11p
5. Ins. Feroe 6p
6. Grecia 3p

11 octombrie: Feroe - România, Finlanda - Irlanda de Nord, Grecia - Ungaria

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.