Liga 1

Pe urmele lui Dragoș Grigore » Marc poate urma traseul fostului fundaș dinamovist. Cîteva asemănări

Marc (stînga) în extaz după primele sale goluri în tricoul lui Dinamo

Articol de Liviu Manolache, Sebastian Culea  —  Monday 19th of October 2015 12:00

Ultimul fundaș central care a reușit o "dublă" pentru Dinamo, Dragoș Grigore, a fost unul dintre pilonii ”tricolorilor” în drumul spre Euro.

Stoperul dinamovist Andrei Marc a deschis scorul în finalul primei reprize din duelul cu ASA Tîrgu Mureș, pentru ca după egalarea produsă de N'Doye să reușească și golul care a adus victoria "cîinilor".

Viitor luminos!

Marc are toate motivele să țintească sus după isprava de sîmbătă! Ultimul fundaș central al "cîinilor" care a reușit o "dublă" e Dragoș Grigore, în victoria lui Dinamo, 6-0, împotriva celor de la "U" Cluj din 23 august 2013.

La scurt timp, "Doctor" Grigore a semnat în Franța cu Toulouse și a devenit unul dintre oamenii de bază ai primei reprezentative.

Alături de Chiricheș, Grigore a fost integralist pe toată durata campaniei de calificare la Euro 2016 și a încasat cel mai mare bonus de calificare, 300.000 de euro.

A revoluționat apărarea

O dată cu folosirea lui Marc în centrul defensivei, Dinamo bifează cea mai bună apărare din ultimele 5 sezoane pînă în etapa a 14-a. Doar 10 goluri au primit "cîinii" în Liga 1 pînă acum, ultima dată cînd alb-roșiii au avut o situație mai bună fiind în sezonul 2011-2012. Atunci pe banca lui Dinamo se afla Liviu Ciobotariu și fundaș central era același Dragoș Grigore, alături de Cosmin Moți.

Se trage din familie

Nici faptul că Andrei Marc a început să prindă gustul golurilor n-ar trebui să surprindă. Ovidiu Marc, tatăl fotbalistului, a evoluat în Liga 1 în 187 de meciuri pentru Ceahlăul, fiind al doilea cel mai bun marcator din istoria moldovenilor, cu 49 de goluri.

Se desființează ASA? :)

Pe lîngă "dubla" din meciul cu ASA, Marc mai are în carieră doar trei reușite. Lucrul care surprinde e că toate echipele împotriva cărora stoperul a reușit să marcheze nu mai există! Săgeata Năvodari, Corona Brașov și Drobeta-Turnu Severin, toate victime ale lui Marc, s-au desființat la scurt timp după ce fundașul a înscris în poarta lor!

89 de meciuri a strîns fundașul în Liga 1

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.