Liga Campionilor

VIDEO Geniu și nebunie » Neuer e desființat după prestația cu Arsenal: ”Poate că nu este totuși cel mai bun portar din lume”

Gafa care a decis meciul. Neuer a ratat întîlnirea cu mingea, iar Giroud, ajutîndu-se și de mînă, va trimite balonul în plasă // Foto: Reuters

Articol de Aurelian Botezatu  —  Thursday 22nd of October 2015 12:00

Neuer, înger și demon pentru nemți. Senzațional 76 de minute, dezastru la golul lui Giroud. Presa l-a desființat ieri pe goalkeeperul bavarez. ”Poate că Neuer nu este totuși cel mai bun portar din lume”, a punctat The Independent.

În fotbal, uneori, între geniu și nebunie nu sînt decît vreo cîțiva centimetri. Centimetrii care marți, la 0-2 cu Arsenal, l-au ajutat pe portarul lui Bayern, Neuer, să respingă uluitor "capul" lui Walcott din 5 metri, în prima repriză.

VIDEO: Vezi AICI golurile!

Și centimetrii care i-au lipsit apoi, în minutul 77, cînd a ratat centrarea reluată în plasă de Giroud (cu mîna) pentru 1-0! O ieșire nebunească, ce i-a anulat total intervențiile geniale de pînă atunci.

"Neuer a condamnat-o pe Bayern"

Antrenorul Pep Guardiola n-a vrut să-l crucifice, "n-am pierdut din cauza lui Manuel", dar presa l-a pus la colț. "Neuer a condamnat-o pe Bayern!", a titrat Gazzetta dello Sport, în timp ce nemții de la Kicker, compatrioții săi, l-au văzut drept "figura tragică a serii pe Emirates".

Mai severe, poate și pentru a-l scoate în evidență pe Cech, senzațional între buturile "tunarilor", au fost ziarele britanice.  "De la erou la zero!", a titrat Daily Mail, în timp ce The Guardian a catalogat drept "horror" eroarea neamțului.

În fine, The Independent a tras concluzia: "Poate că Neuer nu este totuși cel mai bun portar din lume".

Protest aplaudat

În semn de protest față de prețul mare al biletelor, 84 euro bucata, fanii lui Bayern au refuzat să-și ocupe locurile pe Emirates. Abia în minutul 5 al meciului și-au făcut apariția în tribună, gestul lor fiind aplaudat la scenă deschisă de suporterii lui Arsenal, care plătesc în medie 73 de euro ca să asiste la partidele "tunarilor".

Guardiola le-a și promis englezilor că va vorbi cu omologul Wenger pentru ca la Munchen, unde cel mai ieftin bilet de Ligă costă 30 euro, să nu scoată bani mulți din buzunar.

Și totuși, Ancelotti?

La început a fost doar un zvon, lansat în presa italiană. Mai nou însă, revista Sport Bild a aflat că Bayern a negociat într-adevăr cu Ancelotti, prin intermediul impresarului Giovanni Branchini: "Carlo e planul B, pentru cazul în care Guardiola va refuza totuși să-și prelungească acordul scadent în 2016".

"Eroarea mea ne-a costat meciul. Dacă dădeam măcar un gol din ocaziile pe care ni le-am creat în timpul jocului nu pierdeam"
Manuel Neuer, portar Bayern

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.