Campionate

Scandal monstru în Spania: blat cu arbitrii la El Clasico! "L-au contactat pentru a favoriza o echipă"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 22 October 2015

Postul de radio Cadena Cope susține că un avocat a depus o plîngere la Procuratura Anticorupție din Barcelona reclamînd faptul că un arbitru asistent din La Liga ar fi fost pus sub presiune de Comisia Tehnică a Arbitrilor (CAT) pentru a o favoriza pe Real Madrid la meciul contra Barcelonei.

El Clasico se joacă pe 21 noiembrie, de la ora 19:15, liveTEXT pe GSP.RO și în direct la DigiSport.

Sursa citată susține că Jose Angel Jimenez Munoz de Morales (membru CAT) este cel care l-a sunat pe arbitrul al cărui nume nu a fost făcut public. 

Avocatul reclamă faptul că respectivul asistent ar fi fost contactat în luna septembrie. Munoz de Morales l-ar fi avertizat pe arbitru că este favorit pentru a fi delegat la El Clasico și că "trebuie să încerce să arbitreze într-un mod determinat, care în definitiv să însemne prejudicierea intereselor unuia dintre cluburi, FC Barcelona".

Apoi, asistentul ar fi fost sunat și de "central", care la rîndul său ar fi pus presiune pe el și i-ar fi spus că "ar fi mai convenabil ca deciziile dificile luate în acest meci să nu le ia arbitrul de centru, pentru că este un personaj aflat în centrul atenției, generează mai mari controverse și este supus la un mai mare control din partea presei".

În plîngere este specificat faptul că nu e prima oară cînd un arbitru este tratat așa.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.