Liga 1

Viitorul pentru export » Rednic rămîne la Dinamo, dar și-ar putea pierde patru jucători la iarnă

Fai este unul din jucătorii cu oferte din lotul lui Dinamo

Articol de Eduard Apostol  —  duminică, 25 octombrie 2015

Fai, Anton, Rotariu și Matei sînt monitorizați de diverse formații belgiene, în proximul mercato se vor face propunerile.

Prezența a trei oameni de fotbal din Belgia la discuții în București cu Mircea Rednic au lansat varianta că antrenorul ar putea lăsa Dinamo pentru a reveni într-un campionat drag lui. Mai mult, sezonul negru prin care trece Standard Liege, ultimul loc în Belgia, i-a făcut pe fanii valoni să ia în considerare sosirea "Puriului" în chip de salvator.

Doar că Rednic a lămurit situația, ieri: "Au venit doi manageri și un impresar, însă nu pentru mine, ci pentru jucători. Managerul de la Malines, prieten bun al meu, cel de la Standard Liege, dar și un impresar de la Lokeren au sosit să întrebe de Fai, de Matei, de Anton și de Rotariu. A rămas să-i urmărească pe mai departe. Vor veni și la Derby de România ca să-i monitorizeze. Apoi, dacă băieții vor da randament, pot face o ofertă. Rămîne ca și domnul Negoiță să se gîndească dacă va dori să-i cedeze".

Tehnicianul a lămurit și modul cum s-a despărțit de Standard, în mai 2013, relațiile dintre el și clubul la care a activat și ca jucător rămînînd amicale: "Belgienii nu m-au dat afară, așa cum spun unii. Am avut un singur an de contract, nu s-a prelungit din motive financiare. Am preluat echipa de pe locul 12 și trebuia s-o duc în play-off. Nu doar că am dus-o, ci am calificat-o și în Europa League, am încheiat sezonul pe locul 4".

Evoluția celor 4 fotbaliști în acest sezon

Fotbalist Vîrstă Goluri/assist-uri Meciuri Cotă transfermarkt.de
Fai 23 de ani 0/4 16 700.000 de euro
P. Anton 24 de ani 0/3 12 1,3 milioane de euro
C. Matei 24 de ani 2/3 14 1 milion de euro
D. Rotariu 20 de ani 4/1 13 1 milion de euro

"Dumnezeu îi va lumina mintea!"

Și Dinamo îl vrea pe Ciprian Marica, rămas liber după ce și-a reziliat contractul cu Konyaspor. Fotbalistul este dorit și de cei de la Steaua, dar mai are ofertă clară și din Scoția, de la Celtic, precum și o variantă de a continua în Turcia.

"Ne interesează Marica, iar Dănciulescu a vorbit deja cu el. Ne-a mulțumit pentru ofertă și a spus că se mai gîndește. Mai are propuneri și de «afară». Eu zic că dacă nu continuă în străinătate, atunci va alege Dinamo. Este o soluție foarte bună pentru el. Va alege Dinamo, Dumnezeu îi va lumina mintea!".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.