Liga 1

Puţini anti-FCBS! Puţini şi pro-FCSB! Realitatea infirmă sondajele: unde sînt suporterii steliști?

Aseară, roș-albaștrii au avut cea mai fragedă galerie din istorie

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  Monday 26th of October 2015 12:00

Ultimele sondaje susţin că unu din doi microbişti români e roş-albastru, dar unde sînt ei? Suporterii sînt împărţiţi, însă nu mai ies din casă pentru nimic: nici pentru a-şi susţine echipa, nici pentru a protesta.

În decurs de 30 de ore şi la distanţă de doar cîţiva kilometri, cîţi despart Ghencea de Arena Naţională, a avut loc o altfel de dispută în polemica anului 2015 în fotbalul românesc: cine e cu FCSB versus cine e de partea actualei formații patronate de Becali.

Sîmbătă după prînz, mitingul celor care sînt împotriva lui Gigi şi a echipei antrenate acum de Rădoi n-a adunat mai mult de 500 de persoane. Care s-au adunat pe platforma din faţa stadionului ce i-a fost casă Stelei în perioada 1974-2014, însă anvergura protestului şi mai ales numărul celor care au participat au fost departe de ceea ce anunţa Jean Pavel, fostul lider de galerie roş-albastră.

Nici aseară, la meciul cu Pandurii, un adevărat derby, ultrașii n-au venit. Deşi exista un cadru perfect: vreme bună, oră de start accesibilă, 20:00, adversar cu nume. Cu toate acestea, numai 3.500 de spectatori s-au prezentat la stadion pentru a urmări confruntarea cu trupa lui Iordănescu jr.

Media de spectatori a campioanei la confruntările de acasă, din acest sezon de Liga 1, e cea mai scăzută din ultimii 12 ani, mai precis de cînd clubul a fost preluat de Becali.

Din cei 3.500 de oameni prezenți pe "Arena", aproximativ 200 au fost copii de la şcolile din cartier. Aceştia au stat la tribuna a II-a şi s-au comportat ca nişte adevăraţi suporteri. Au cîntat tot timpul, au scandat pentru Steaua şi i-au aplaudat pe campioni atunci cînd aceştia ajungeau prin dreptul lor.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.