Auto

Hamilton, copleșit de performanța realizată: "Am vrut să fiu la fel ca Senna, nu mai există un pilot pe care să vreau să-l egalez"

foto: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 26 October 2015

Lewis Hamilton a cîştigat ieri al treilea titlul de campion mondial şi spune că a visat întotdeauna să-l egaleze pe legendarul Ayrton Senna ca număr de titluri mondiale în Formula 1. 

"De la începutul carierei mi-am dorit să cîștig trei titluri mondiale, la fel ca Ayrton Senna. El e cel care mi-a fost idol. Nu știu ce voi face mai departe, știu doar că nu mai există un pilot pe care să vreau să-l egalez.

Am mai spus-o: e o experiență incredibilă să-l egalez pe Senna, omul care a însemnat atît de mult pentru mine și care încă înseamnă enorm. M-am simțit binecuvîntat. E o senzație copleșitoare. Mi-e greu să-mi găsesc cuvintele. Stau aici și-mi amintesc de primul trofeu cîștigat, de tata alături de care am cîntat pînă acasă, și pare o nebunie cînd mă gîndesc că am adunat 3 titluri de F1.

De acum, vreau să încercă să cîștig în continuare și să ajung cît mai departe posibil, fără să-mi stabilesc vreun obiectiv. Am realizat tot ce visam în copilărie."

Pilotul englez le-a mulțumit părinților "pentru toate sacrificiile pe care le-au făcut" și a ținut să transmită un mesaj "către tinerii din întreaga lume: nu renunțați niciodată, nu vă pierdeți speranța!"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.