Gimnastica

Primele măsuri: COSR îl vrea pe Nicolae Forminte antrenor la lotul de gimnastică

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 26 October 2015

La Campionatele Mondiale de Gimnastică de la Glasgow, echipa feminină de gimnastică a României a avut cea mai slabă evoluţie din istorie.

Fetele pregătite de Cristian Moldovan, Lăcrămioara Moldovan şi Lucian Sandu au terminat pe locul  13, fiind pentru prima dată cînd România nu este între primele opt echipe.

Astfel, tricolorele au ratat calificarea directă la Jocurile Olimpice de la Rio 2016 şi trebuie să participe în aprilie la un turneu preolimpic.

COSR, printr-o scrisoare a preşedintelui Alin Petrache, le cere lui Belu şi Bitang lămurirea poziţiei lor în programul de pregătire calificare şi participare la JO.

În plus, Forul Olimpic recomandă numirea lui Nicolae Forminte ca antrenor al echipei de gimnastică, datorită rezultatelor acestuia. Pe lîngă Forminte, COSR a propus şi cooptarea unui antrenor străin pentru a pregăti gimnastele la paralele inegale.

"Manifestîndu-ne public ingrijorarea, revenim, solicitîndu-vă implementarea unor măsuri concrete în scopul redresarii parcursului sportiv rămas pînă la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016, prima premisa a unei evoluţii în perspectiva Jocurile Olimpice Tokyo 2020", se arată în scrisoarea COSR, trimisă preşedintelui Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.