Tragedie

Mesajul unui pompier pe TOLO.RO: ”Nici la Arena Națională nu au dat avizul!”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday 1st of November 2015 12:00

”Pompierii sînt legați de mîini și de picioare pentru că, dacă i-ar dezlega, politicienii nu ar mai cîștiga bani în ritm galopant de la cei care le finanțează campaniile”

Am văzut la ştiri şi nu m-am putut abţine.

Domnule Tolontan, zmeii din Primăria sectorului 4 spun astăzi că au descoperit nereguli acum 10 zile la un control în incinta clubului.
Pe cei care au făcut controale îi interesau formele legale ale angajaţilor, nicidecum siguranţa clienţilor.

Procuratura anchetează în frunte cu Procurorul General, Poliţia Româna cu Oprea în frunte, Iohannis cu alaiul în coadă etc... Ce anchetează? Ce se mai anchetează după tragedie??? Închisoare pentru vinovaţi! Administratorii 15 ani cel puţin după gratii.

O femeie care şi-a pierdut sora a zis că o să dea în judecată şi statul. Păi foarte bine face. De ce? Pentru că statului aparţine în exclusivitate vina.

Autorităţile prin pompieri spun: Noi n-am dat aviz de funcţionare clubului. Gata! Ne-am şters pe mîini. Sîntem curaţi. Iată cum merg lucrurile în România. Unii pun mîna pe o clădire veche şi vor s-o transforme în ceva profitabil. Merg la primărie, obţin un certificat de urbanism în care li se cer avize pentru a li se elibera Autorizaţie de construire sau funcţionare.

"Ce vreţi să faceţi acolo? - Păi o unitate de evenimente. -Bun. În cazul acesta fiind peste 150 de oameni în incinta aveţi nevoie şi de aviz de la pompieri. -Ce presupune? -Scenariu de securitate la incendiu. Şi nu doar atît. Ci şi alte avize: DSV, Sanepid, Protecţia mediului, proiecte verificate, expertiza tehnică, avizul ISC, blabla. Dupa aceea veniţi la noi şi vă dăm autorizaţia de funcţionare.

La terminarea lucrărilor se face o comisie cu reprezentanţi pe mai multe specialităţi, inclusiv un pompier, care îsi vor expune punctul de vedere şi vor semna Recepţia finala. Fiecare îşi spune nemulţumirile, pompierul zice: -Frate, eu nu semnez. Nu hidranţi interiori, nu hidranţi exteriori, nu sprinklere, nu căi de evacuare, nu căi de acces pentru maşini de pompieri etc. Başca faptul că aţi folosit alte materiale faţă de cele prevăzute în proiectul iniţial. Materiale inflamabile care decorează incinta.... Nu semnez, nu dau aviz!!!! -Ok.

"Oricum nu contează, băi pompierule, că nu poţi suspenda funcţionarea unităţii. Pentru că nu ai cadru legal. Hahahaha, pompierule!"

De ce se feresc să acorde cadrul legal acestor instituţii să poată suspenda activităţile care periclitează siguranţa cetăţeanului? E simplu!

Pentru că altfel nu am mai avea şcoli care funcţionează fără avizul Direcţiei de Sănătate Publică, blocurile peste anumită înălţime nu ar mai fi anvelopate cu polistiren expandat pentru că pompierii interzic acest material pe bloc şi nu ar mai exista meciuri nici pe Arena Naţională pentru că nici acolo pompierii nu au dat avizul la Recepţia finală.

Antreprenorul general, ca să mai tragă nişte bani în buzunar, a folosit nişte panouri care ard mai repede decît s-a prevăzut în proiectul iniţial.

LEGEA TREBUIE SCHIMBATĂ!!!! POMPIERII SÎNT LEGAŢI DE MÎINI ŞI DE PICIOARE. Dacă i-ar dezlega cei de sus nu ar mai cîştiga bani în ritm galopant de la cei care cotizează la campaniile lor.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.