Campionate

Herr Fair-Play » Uluitor! Bavarezul Lahm, un fundaș, a făcut contra lui Eintracht (0-0) primul fault după mai bine de un an

Articol de Aurelian Botezatu  —  Sunday 1st of November 2015 12:00

Căpitanul lui Bayern, 31 de ani, oprise ultima oară un adversar prin mijloace neregulamentare pe 23 septembrie 2014, la 4-0 cu Paderborn

Un fault de joc, comis de Phillip Lahm și amendat de arbitrul Siebert cu "galben" în minutul 69 al meciului Eintracht - Bayern (0-0), de vineri seară, ar fi trecut în mod normal neobservat. Și chiar a trecut o vreme, pînă ce jurnaliștilor de la tabloidul Bild le-a venit ideea să caute în banca lor de date precedentul fault comis în Bundesliga de căpitanul lui Bayern: pe 23 septembrie 2014, la 4-0 cu Paderborn.

Cu alte cuvinte, Lahm, un fundaș care la nevoie urcă și în linia mediană, a reușit ca în 24 de meciuri jucate în această perioadă să-și oprească adversarii doar prin mijloace regulamentare. Uluitor! Și asta nu-i totul. Căutînd precedentul "galben" încasat de apărătorul de 1,70 metri în Bundesliga, ziariștii au avut iarăși o mare surpriză: 8 februarie 2014, contra lui FC Nurnberg!

402 zilefără fault în Bundesliga e recordul stabilit de Lahm în materie de fair-play

Record ratat

Bayern a irosit șansa de a egala recordul lui Tottenham, care a înregistrat în 1960-1961 cel mai bun start de campionat al unei echipe din Top 5 campioante ale Europei: 11 victorii în primele 11 etape. Prin remiza de vineri, Eintracht a oprit seria echipei lui Guardiola la 10 victorii în 11 runde.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.