Mijlocaşul "naţionalei" spune, într-un dialog exclusiv cu GSP, că schimbarea din politică şi din societate e obligatorie, altfel copiii generaţiei lui vor fi condamnaţi.
Evenimentele de la Bucureşti i-au prins şi pe fotbaliştii care evoluează în străinătate. Mihai Pintilii e de jumătate de an la Hapoel Tel Aviv, cu care mai are contract pînă în 2018.
Pentru că plănuieşte să revină în România după ce va fi încheiat cariera din Israel, fotbalistul intenţionează să li se alăture protestatarilor: "Duminică ajung în ţară şi dacă va fi manifestaţie voi merge. E nevoie de o schimbare, s-a furat prea mult! Prea mulţi oameni mor fiindcă noi nu facem nimic! Îmi pare rău din toată inima pentru toţi tinerii care au murit. De ce să fure unii milioane de euro şi să stăm să ne uităm nepăsători?!".
"Vom mai fi buni doar ca sclavi!"
Mihai îşi serbează chiar azi onomastica, în ziua cînd aterizează la Bucureşti, iar mîine va împlini 31 de ani. Crede că demonstraţiile din stradă nu au cum să-i mai folosească lui, dar că efectele sînt obligatorii pentru copii: "Să nu ne ajutăm pe noi, să-i ajutăm pe copiii noştri! Dacă lăsăm lucrurile aşa, nu ajungem nicăieri! Românii au devenit sclavi. Buni să plece afară din ţară şi să devină sclavi. Că aşa ne percep oamenii în străinătate: români proşti, ţigani, nebuni. Nu ne bagă nimeni în seamă. Sîntem români? Sclavi buni de muncă!".
"Corupţia ucide!"
Mijlocaşul convocat de Iordănescu pentru amicalul cu Italia, de pe 17 noiembrie, vede corupţia vinovată de incendiul din clubul Colectiv: "Asta e opinia mea şi cred că zecile de mii de oameni care ies în stradă gîndesc la fel. S-a săturat lumea în România, au murit prea mulţi! Am ajuns la tragedii ca să ne dăm seama la ce duce corupţia!".
"E obligatoriu să se schimbe ceva în politică şi în societate ca să putem rămîne în România, să nu mai fie milioane de români obligaţi să plece la muncă grea în străinătate!"
Mihai Pintilii, mijlocaș Hapoel Tel Aviv
Rieu, piesă pentru victimele din Colectiv
Celebrul violonist Andre Rieu, care a avut o serie de concerte în România în acest an, a venit la Bucureşti special pentru a se reculege la locul tragediei de la Colectiv. Aceasta a depus un buchet de flori, apoi a făcut declaraţii în timp ce plîngea: "Voi compune o piesă pentru victimele de la Bucureşti. Imediat ce am auzit despre ce s-a întîmplat în România am decis să mă sui în avion şi să vin aici. Tocmai am terminat DVD-ul cu concertele mele de la Bucureşti şi am decis ca toţi banii din încasări să fie donaţi celor care au avut de suferit în acest accident. Sînt cu gîndul la cei care şi-au pierdut viaţa".
41 de morţi pînă aseară
Ieri, bilanţul negru a crescut de la 32 la 41 de victime. Au decedat trei victime la Spitalul de Arşi, Ionuţ Popescu, Daniel Ciobanu şi Alex Chelba, una la "Universitar", Ionuţ Maior, şi una la Floreasca, al cărei nume nu fusese făcut public pînă aseară.
Doi pacienţi s-au stins la Rotterdam, în Olanda, unde fuseseră transportaţi, în stare critică, pentru tratament. Dintre aceştia, unul era italian.
Aseară doi răniţi care au fost internați în spitalele din București au fost transportaţi la Viena cu aeronave SMURD. Numărul răniţilor transportaţi în străinătate se ridică la 20.
{{text}}