Liga 1

Dumitru Dumitriu a vorbit pentru prima oară în public după venirea la Steaua şi îi ia de guler pe contestatarii lui Rădoi: "Ce aveţi cu acest om?"

Țiți Dumitriu a sărit în apărarea colegului său de bancă, Rădoi

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  Sunday 8th of November 2015 12:00

Antrenorul de 70 de ani îi urechează inclusiv pe cei din FRF, "care au trimis pe ascuns să-l filmeze pe Mirel la antrenament" şi face o propunere: "Dacă vreţi să-şi rupă gîtul, atunci lăsaţi-l şi să fie antrenor, să dea şi indicaţii, să-şi facă şi treaba".

Amenda încasată de Steaua din cauza faptului că după meciul cu CFR Cluj n-a vorbit antrenorul principal, ci secundul, lucru penalizat de regulament, l-a determinat pe Dumitru Dumitriu să apară pentru prima dată în faţa ziariştilor ca să vorbească despre Steaua. Discursul său a fost tăios, mai ales atunci cînd subiectul a fost Mirel Rădoi.

"De ce să plece Mirel? Cu ce îmi garantează cineva că oricare alt antrenor ar fi făcut mai mult? Faceţi o comparaţie, lotul de acum cu cel de anul trecut! Cei de atunci erau mai valoroşi, ştiinţa şi expunerea lor în teren era mai valoroasă, uitaţi-vă ce echipe deosebite i-au luat. Nu înseamnă că cei de acum nu sînt de acelaşi nivel, dar nu au cum să se exprime la cote înalte atît de rapid. De-asta spun că Rădoi ar face o mare eroare dacă ar pleca", a spus Dumitriu.

Ţiţi, un antrenor care a cîştigat de 4 ori campionatul cu Steaua, i-a luat apoi la ţintă pe cei care i-au interzis lui Rădoi să fie antrenor.

"N-a fost primit la şcoala de la noi, au trimis oameni care să filmeze pe ascuns antrenamentele... El a trecut peste toate aceste lucruri, asta dovedeşte că îşi doreşte enorm să facă munca asta. Nu are nevoie de nimic, e independent financiar. Nu e antrenor pentru prime, nici nu are salariu. De fapt, îl are p-ăla minim pe economie ca să poată să fie angajat. Şi atunci, vin şi întreb: ce aveţi cu acest om? Pe cine a deranjat? Dacă tot vreţi să-şi rupă gîtul, atunci daţi-i voie şi să fie antrenor, să dea şi indicaţii, să-şi facă şi treaba", a adăugat tehnicianul campioanei.

"Şi arbitrajul are o vină"

Dumitriu s-a referit şi la faptul că Steaua a acuzat din plin şi prestaţiile brigăzilor de arbitri pe parcursul acestui sezon. "Chiar dumneavoastră, presa, aţi făcut analize pe acest subiect şi aţi arătat că s-au făcut 15 greşeli majore împotriva noastră. Asta ce înseamnă? Păi, pun la socoteală numai 6 puncte şi haideţi să vedem unde am fi fost în clasament. Nu mai zic de problema care s-a întîmplat în meciul cu Astra, cînd ei s-au detaşat, noi băgăm mingea de 3 ori în poartă şi ni se anulează aiurea golurile, ei dau două goluri şi cîştigă meciul", a spus Ţiţi.

"Mirel e un tip care pe mine m-a convins că are vocaţie de antrenor. Păi, el a fost antrenor toată viaţa lui la Steaua. Tot timpul a fost prelungirea din teren a antrenorilor de pe bancă. Ştiţi cum motiva echipa la pauză, cum vorbea cu jucătorii? Plus de asta, are 60 de selecţii la naţională, a lucrat cu superantrenori"
Dumitru Dumitriu, antrenor Steaua

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.