Tenis

Iar în top » Venus Williams s-a impus la WTA Elite Trophy la Zhuhai și va termina anul pe locul 7

Venus Williams și trofeul de la Zhuhai // Foto: AFP

Articol de Roxana Fleşeru  —  Monday 9th of November 2015 12:00

Americanca, 35 de ani, a revenit între primele zece jucătoare ale lumii după o pauză de patru ani și jumătate, ea va încheia anul pe poziția a 7-a.

Ultimul trofeu al anului a fost cucerit ieri de Venus Williams. În finala turneului WTA Elite Trophy de la Zhuhai, competiție care le-a adunat pe jucătoarele clasate pe locurile 9-19, americanca a învins-o pe Karolina Pliskova.

Pe lîngă trofeul sclipitor, Venus a mai primit o recompensă. Grație celor 700 de puncte, a urcat de pe locul 11 pe 7 în ierarhia mondială. Ea revine după mai bine de patru ani și jumătate între cele mai bune zece jucătoare ale lumii.

În tot acest timp, sora mai mare a familiei Williams a avut de luptat cu sindromul Sjögren's, o boală autoimună care îi mănîncă energia. Pentru asta a fost nevoită să ia o pauză și a căzut dincolo de locul 100. N-a cedat în fața bolii și acum e din nou printre cele mai bune.

"Să renunț la tenis n-a fost niciodată o opțiune pentru mine. Am fost pusă într-o situație care nu depidea de mine. Asta e viața", a spus Venus.

48 de titluria adunat Venus Williams în carieră, trei dintre ele în 2015

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.