Eveniment

Judecătorul care l-a eliberat pe Piedone a dat o sentință controversată în "Dosarul Transferurilor"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 12 noiembrie 2015

Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost eliberat aseară din arest, după ce Curtea de Apel București i-a admis contestația.

 El este acuzat de abuz în serviciu și fals intelectual, privind emiterea autorizației de funcționare pentru clubul Colectiv, unde un incendiu a izbucnit pe 30 octombrie, ducînd la decesul a 53 de persoane și rănirea a peste 150.

Europafm.ro informează că judecătorul care l-a eliberat pe Piedone este Luchian Constantin Constantinescu, colegul de complet al Vioricăi Costiniu.

Alături de aceasta, el a dat pe 12 noiembrie 2012 o sentință în Dosarul Transferurilor prin care 3 inculpați din dosar primeau doar pedeapsă cu suspendare: cîte 3 ani pentru Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu şi Gigi Neţoiu. 

Ulterior, Înalta Curte a decis rejudecarea dosarului, pentru că judecătorii de la Curtea de Apel au respins toate probele cerute, nu i-au ascultat temeinic pe cei opt inculpați și au dispus condamnarea în baza unor probe pe care Tribunalul București le invalidase.

În urma rejudecării, tot la Curtea de Apel, toți inculpații au primit pedepse cu executare. 

Digi 24 scrie azi că Inspecţia Judiciară a CSM s-a sesizat din oficiu după decizia de punere în libertate a lui Cristian Popescu Piedone, fără ca măsura arestului preventiv să fie înlocuită cu altă măsură, și va investiga în ce măsură au fost respectate normele judiciare. 

PEDEPSELE PRIMITE PE 4 MARTIE 2014

Nume Condamnare Cînd poate ieși
Cristian Borcea 6 ani şi 4 luni vara/toamna lui 2017
Ioan Becali 6 ani şi 4 luni martie 2016
Victor Becali 4 ani şi 8 luni iulie 2016
George Copos 3 ani şi 8 luni eliberat pe 7 aprilie 2015
Mihai Stoica 3 ani şi 6 luni decembrie 2015
Jean Pădureanu 3 ani şi 4 luni eliberat pe 18 iunie 2015
Gigi Neţoiu 3 ani şi 4 luni decembrie 2015
Gică Popescu 3 ani, o lună şi 10 zile eliberat pe 5 noiembrie 2015
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.