Nationala

Voila, Beau Jeu! Mingea cu care va juca România în faza grupelor a fost lansată la Paris

Beau Jeu este a 13-a minge Adidas folosită în istoria Campionatului European // Foto: AFP

Articol de Daniel Scorpie  —  Friday 13th of November 2015 12:00

Tot ieri au fost prezentate și tricourile a 8 ”naționale” îmbrăcate de Adidas, 6 calificate la turneul găzduit de Franța între 10 iunie şi 10 iulie 2016, două la baraj.

Cu fix o lună înaintea tragerii la sorţi a grupelor Euro 2016, a fost lansată aseară, la Paris, mingea oficială cu care România va juca la turneul final din Franţa. Un eveniment organizat în sala Dock Pullman, din apropierea stadionului St. Denis, sală ce poate găzdui pînă la 3.500 de persoane la concerte.

Beau Jeu, varianta evoluată a Brazuca, folosită la Mondialul brazilian, a fost testată de juniori francezi care au îmbrăcat pe rînd echipamentele Adidas ale celor 8 echipe ce şi-au prezentat noile tricouri: Germania, Spania, Belgia, Rusia, Ţara Galilor, Irlanda de Nord, deja calificate, plus Bosnia şi Suedia, ce dispută barajul.

Şi nu doar au jonglat cu noul balon, în culorile steagului francez, alb, roşu şi albastru, dar au şi jucat cinci la cinci, pe Future Arena, un stadion virtual unde spectatori filmaţi erau proiectaţi pe pereţi.
Pentru prima oară la o competiţie majoră, nu se va juca de la cap la coadă cu acelaşi model.

Beau Jeu va fi utilizat doar în faza grupelor. Dacă selecţionata lui Puiu Iordănescu se va califica mai departe, am putea testa şi mingea pentru fazele eliminatorii.

Echipele îl vor avea luna aceasta

Prezentat și de fostul internațional francez Zinedine Zidane pe contul său de Instagram, Beau Jeu va fi înmînat pînă la finele acestei luni tuturor echipelor calificate, astfel încît jucătorii să aibă la dispoziție 6 luni pentru a-l testa. Mingea conține elemente din Brazuca, folosită la CM 2014, dar are îmbunătățiri în ceea ce privește aderența și vizibilitatea traiectoriei.

"Am testat balonul la lovituri libere, pase și în alergarea cu el la picior. S-a comportat impecabil"
Gareth Bale, atacant Țara Galilor

"Am folosit Beau Jeu într-o sesiune de antrenamente de mare intensitate. O să fie grozavă la Euro"
Iker Casillas, portar Spania

140 €costă Beau Jeu, mingea cu care se va juca la Euro 2016 în faza grupelor

18 lunis-a lucrat la dezvoltarea balonului produs de Adidas

*Corespondență din Paris. Deplasare realizată cu sprijinul Adidas

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.