Tragedie

Foștii colegi ai lui Bălan din Ghencea deplîng dispariția prematură a lui Lucian: "Plînge Steaua '86!"

Marea echipă a Stelei, cu Bălan, prezentînd trofeul Cupei Campionilor

Articol de Cătălin Popescu  —  Friday 13th of November 2015 12:00

Vestea a șocat toată lumea fotbalului românesc, iar foștii colegi ai lui Bălan de la Steaua au rememorat ultimele discuții pe care le-au avut cu acesta.

Unul dintre cei care au păstrat cel mai mult legătura cu fostul mijlocaş a fost Adrian Bumbescu, fostul fundaș central. "Vă spun că a suferit foarte mult după moartea mamei lui! Eu vorbeam cu el și de două ori pe săptămînă și știu cît de greu îi era. Am încercat să-l ajut, mulți dintre noi am făcut-o. Era afectat că nu are și el o rentă viageră, dar e adevărat că avea și probleme cu șprițul. Se plîngea mereu si le spunea unora sau altora că vrea să se sinucidă. Bărbulescu m-a sunat odată și mi-a spus că Bălan vrea să se arunce de pe nu știu ce pod. Am încercat să-l încurajez, să vorbesc cu el", a spus Bumbescu.

Mihail Majearu consideră că motivul sinuciderii e singurătatea: "Eu nu cred că din motive financiare a făcut acest gest necugetat. Mai degrabă marginalizarea sa, o neîntelegere a situației lui, poate. A avut si o cădere psihică, recent îi decedase mama. Cred că se simțea din ce în ce mai singur. Pe 7 mai ne-am întîlnit la munte și nu mi s-a părut că e rău".

Declarații ale foștilor colegi

"În ultimul timp mi se păruse că e mai bine. Obținuse și o pensie, nu mai avea probleme financiare foarte mari. Chiar nu știu de ce a ales să facă acest lucru. Sînt șocat!"
Marius Lăcătuș

"A fost un coleg extraordinar și un om inimos. Cu siguranță se puteau face mai multe pentru el. Din păcate, acum e prea tîrziu. N-am cuvinte, îmi pare rău"
Gabi Balint

"Știam că trece printr-o perioadă grea, dar nu credeam că va face așa ceva. Locuia singur acum, într-o garsonieră, după ce mama lui a decedat luna trecută. Fusese casa ei, el nu avea nimic"
Helmuth Duckadam

"Cînd eram la Steaua am încercat să-l ajut. L-am adus la club, dar a stat doar 3 luni. Era prea atașat de Baia Mare ca să rămînă la București și avea și probleme cu familia. Ar fi putut deveni un antrenor mare și n-ar mai fi ajuns aici. Păcat!"
Marcel Pușcaș

"Am vorbit zilele trecute cu el, mi-a zis că e puțin răcit. L-am simțit însă cam deprimat, parcă nu era el. Mi-a urat să am grijă de mine. N-am crezut că are probleme atît de grave"
Ilie Bărbulescu

"Am primit vestea prin telefon și m-a șocat! Nu mă așteptam la așa ceva. Ca fotbalist, Lucică a fost un luptător, era un mijlocaș care nu ceda niciodată! Iată că pînă la urmă viața a reușit să-l doboare"
Emeric Ienei

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.