Tragedie

A căzut o stea » Prima pagină a Gazetei în memoria lui Lucian Bălan, care s-a sinucis la 56 de ani. A înghiţit un pumn de pastile!

Articol de Răzvan Luţac  —  Friday 13th of November 2015 12:00

Fostul mijlocaş a fost găsit mort, acasă, de către rudele sale, iar medicii au anunţat decesul în jurul orei 18:15. Căzut de ani de zile în patima alcoolului şi a jocurilor de noroc, Lucian îşi pierduse şi mama luna trecută.

Steaua '86 a rămas fără primul membru. Lucian Bălan s-a sinucis aseară, fiind găsit mort de rude în garsoniera sa de pe strada Cuza Vodă din Baia Mare, unde locuia singur. Decesul a fost anunţat la ora 18:15, însă, potrivit vecinilor, fostul mijlocaş se stinsese de ore bune.

Prima concluzie a doctorilor a fost că acesta, 56 ani, a înghiţit un pumn de pastile, "intoxicaţie voluntară cu medicamente". Anchetatorii au ajuns imediat la locul incidentului şi ar fi găsit inclusiv un bilet de adio al lui Bălan.

Alcool, jocuri de noroc, divorţ

Problemele fostului închizător erau vechi. Cunoscuţii şi prietenii îl descriau ca pe un dependent de alcool şi jocuri de noroc sau pariuri. "E motivul pentru care s-a certat cu fiul său, care îl căuta des prin cluburile şi cazinourile din oraş. Apoi, în 2008, a divorţat de soţie, care l-a acuzat de acelaşi lucru", spun apropiaţii fostului fotbalist.

A fost şi motivul pentru care, de cel puţin două ori, cel mai cunoscut caz în 2010, a încercat să îşi ia viaţa. "Din nu ştiu ce motiv, Dumnezeu mi-a mai dat o şansă", spunea, acum 5 ani, Bălan în Gazetă.

Bucuria de la Cheile Grădiştei

Bălan avea datorii mari şi era nelipsit de la întîlnirile Stelei de la Cheile Grădiştei, unde cîştigătoarea Cupei Campionilor Europeni se reunea în fiecare an, pe 7 mai. Din Ghencea plecase din acelaşi motiv în 2009, la două luni după ce fusese angajat la Centrul de copii şi juniori.

"L-am ajutat şi noi de multe ori, însă sfîrşea prin a cheltui banii la pariuri sau pe băutură", spuneau şi foştii săi colegi. Ultima oară, Bălan colaborase cu un club din Maramureş, Sporting Recea, unde antrena juniorii.

S-a stins însă departe de fotbal.

Moartea mamei, atac vascular cerebral

Pe 2 octombrie, mama lui Bălan a decedat. Femeia fusese operată la picior şi nu se mai putea deplasa, iar decesul ei a fost un şoc pentru Lucian.

"Era singura persoană care îi rămăsese apropiată", au adăugat apropiaţii săi pentru Gazetă. Pe 15 septembrie, cu mai puţin de o lună înaintea tragicului eveniment, Bălan susţinuse că el a suferit un atac vascular cerebral.

"Eu şi Pistol nu ratăm nici un eveniment în care se mai sărbătoreşte cucerirea Cupei Campionilor Europeni în 1986. E un prilej tocmai bun să mai mîncăm şi noi gratis o masă caldă"
Mihail Majearu în 2010

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.