EURO 2016

VIDEO Suspans nordic » Trupa lui Ibra i-a lăsat pe danezi în viață și tremură pentru calificare

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 16th of November 2015 12:00

Suedezii au condus cu 2-0 pînă spre sfîrșit, dar s-au relaxat și au fost în mare pericol să fie chiar egalați în prelungiri, Johansson trecînd pe lîngă autogol

"Puțin a lipsit să se termine 2-2! De data asta însă, Suedia - Danemarca s-a jucat pe bune, a fost un meci aprig, plin de emoții", a titrat Gazzetta dello Sport, aluzie la blatul de la CE 2004, în urma căruia Italia a fost eliminată în grupe. Trupa lui Hamren a avut 2-0 pe Friends Arena, dar golul lui Jorgensen din minutul 80 a complicat returul de marți al barajului. Calificarea rămîne în suspans.

Click aici pentru VIDEO!

Dominarea suedeză a modificat tabela abia în finalul primei reprize, Kasper Schmeichel, autor al cîtorva superparade, predîndu-se doar la conexiunea Lustig - Forsberg. Fiul celebrului Peter nu a mai avut ce face nici la penaltyul scos de Forsberg și transformat de Ibrahimovici (prima reușită din carieră contra Danemarcei! și prima victorie), căruia i s-a anulat apoi un gol pentru ofsaid.

Inspirația lui Olsen i-a salvat pe oaspeți din situația delicată. Jorgensen, intrat de 16 minute, a redus diferența (80) și chiar putea fi o remiză în prelungiri: Johannson a respins stîngaci o centrare și a riscat autogolul!

Penalty refuzat danezilor

Danezii nu au avut decît o mare ocazie pînă la pauză, dar Bendtner, scăpat din marcajul lui Johannson, a ratat singur cu portarul Isaksson. Numai că fundașul suedez, intrat în minutul 29, l-a tras de tricou clar din spate și se impunea lovitură de la 11 metri. Plus cartonaș roșu. Arbitrul italian Rizzoli n-a fluierat însă penalty!

  • UCRAINA - SLOVENIA 2-0

Se mai întoarce roata!

Ucraina e foarte aproape să ajungă la turneul final din Franța, după succesul cu 2-0 cu Slovenia. Prima parte a revanșei pentru barajul pierdut în 1999, tot de Euro, a fost semnată de Iarmolenko (22), care a taxat o greșeală a lui Handanovici, și de Selezniov (54), la capătul acțiunii pornite de același Iarmolenko. Bara și reflexele portarului sloven au refuzat un avantaj mai clar al gazdelor.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.