Eveniment

Elisabeta Lipă a primit aviz favorabil pentru funcția de ministru al Tineretului şi Sportului

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 16 noiembrie 2015

Elisabeta Lipă, propusă pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului, a fost audiată în această seară de Comisia de specialitate din Parlament.

Fosta canotoare a primit aviz favorabil cu unanimitate de voturi şi poate ocupa funcţia de ministru. 

"După 24 de ani de activitate sportivă, am o datorie de suflet să ajut sportul românesc. Nu avem cum să facem schimbări spectaculoase, dar vom reevalua proiectele din tineret și sport.

Sîntem în anul calificărilor la Jocurile Olimpice şi este un an foarte greu, iar, din păcate avem doar 27 de sportivi calificați. Este un număr extrem de mic. MTS va face eforturi pentru a califica un număr cît mai mare de sportivi. Eu personal voi face tot ce depinde de mine ca să ne prezentăm la Rio cu o delegație onorabilă. Voi continua proiectele fostului ministru, prietena mea Gabriela Szabo", a declarat Lipă, potrivit Agerpress.

Elisabeta Lipă este una dintre cele mai importante sportive ale României. De-a lungul carierei, aceasta a cucerit cinci medalii de cinci medalii de Aur, două medalii de argint și o medalie de bronz la Jocurile Olimpice.

La Campionatele Mondiale, Lipă a cucerit o medalie de aur, zece medalii de argint și două medalii de bronz.

Lipă, 51 de ani, este chestor de poliție și este președinte al Federației Române de Canotaj și vicepreședinte COSR. Fosta canotoare este și președinte al Clubului Sportiv Dinamo.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.