Tenis

Scandal la Turneul Campionilor! Federer a pedepsit o declarație arogantă a lui Djokovici: "Chiar a spus asta?"

Roger Federer, foto: reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 18 noiembrie 2015

Roger Federer s-a calificat în semifinalele Turneului Campionilor, după o victorie superbă repurtată în fața rivalului Novak Djokovici, scor 7-5, 6-2.

În cel de-al doilea set, elvețianul în vîrstă de 34 de ani nu i-a lăsat nici o șansă sîrbului, folosindu-se de varietatea de lovituri de care dispune pentru a-l scoate din ritm. Cu un prim-serviciu ce a bifat peste 70 de procente în ambele seturi, Federer a închis meciul fără probleme.

Totuși, la conferința de presă de după partidă, Djokovici a minimalizat jocul elvețianului.

"Am avut una dintre acele zile cînd nu m-am simțit bine, nici măcar aproape de forma mea obișnuită. Roger are meritul că a mixat loviturile, că mi-a trimis în mod diferit mingea înapoi de fiecare dată. S-a folosit foarte inteligent de slice și spin, a servit eficient. Eu am făcut multe erori neforțate, practic, i-am pus pe tavă victoria, mai ales în setul secund. A jucat bine tactic, iar eu l-am lăsat să dicteze ritmul de pe linia de fund".

Număr 3 mondial, Federer nu a trecut cu vederea înțepăturile lui Djokovici.

"A spus că el mi-a pus pe tavă victoria? E clar că nu a fost la fel de bun ca în primul set. Dar, sincer, nu e ca și cum a jucat teribil de prost. De ce nu a jucat bine? Mi-ar plăcea să cred că e din cauza mea, sincer".

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.