Anchetele Gazetei

Verdictul avocaților: ce pedepse pot primi judecătoarea și presupușii mituitori din Dosarul Transferurilor + ce riscă eliberații condiționat!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 20 noiembrie 2015

Într-un interviu pentru ziare.com, un avocat a vorbit despre pedepsele de care pot fi pasibili cei 3 inculpați în cazul presupusei mite pentru judecătoarea Terceanu.

- Ce pedeapsă riscă doamna judecător Terceanu dacă va fi gasită vinovată?
Riscă o pedeapsă mare. Se pare ca sînt mai multe infracțiuni de luare de mita, pare că sînt trei sau patru. Pedeapsa pentru luare de mita este între 5 si 10 ani, însă se va aplica pedeapsa cea mai mare pentru că sunt mai multe infracțiuni, iar apoi va primi un spor de o treime din celelalte. Cred că, dacă va fi gasită vinovată, va primi peste 10 ani de inchisoare.

- Cristi Borcea și frații Becali ce pedepse riscă?
Există posibilitatea să nu afecteze prea tare pedepsele, nu le va crește semnificativ. Spre exemplu, în cazul lui Giovani Becali, care are o varsta de peste 60 de ani, i s-ar creste pedeapsa cu șase luni, poate cel mult un an de zile.  Iar în cazul lui Victor Becali și al lui Cristi Borcea situația stă cam la fel.

Un alt avocat, consultat de Dolcesport, a vorbit și despre pericolul care îi privește pe condamnații eliberați condiționat în Dosarul Transferurilor: George Copos, Gică Popescu și Jean Pădureanu.

"Și pentru cei eliberați. Dacă se dovedește că mita s-a dat pentru toți și că mita s-a produs în cunoștință de cauză, atunci riscă să li se ridice starea de eliberare condiționată. Dar e posibil ca unii să nu fi știut de această mită".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.