Tenis

De pe primul loc » Horia Tecău și Jean-Julien Rojer au cîștigat grupa Fleming/McEnroe

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer sînt singura pereche neînvinsă pînă acum la Turneul Campionilor 2015 // Foto: AFP

Articol de Luminiţa Paul  —  sâmbătă, 21 noiembrie 2015

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au încheiat în frunte, cu 3 victorii, grupa Fleming/McEnroe la Turneul Campionilor şi îi vor întîlni în semifinale pe fraţii Bob şi Mike Bryan.

Parcurs imaculat pentru Tecău şi Rojer la această ediţie a ATP World Tour Finals, după ce aseară au pus în bilanţul lor încă o victorie în minimum de seturi.

Aveau nevoie de un singur act pentru a termina grupa pe primul loc, dar au jucat total, fără calcule mărunte, şi s-au impus cu 6-4, 7-5 în faţa lui Pierre-Hugues Herbert şi Nicolas Mahut. A durat o oră şi 23 de minute, iar francezii au părăsit arena O2 cu capul plecat – aveau o şansă de calificare în semifinale, dar numai cu o izbîndă.

Pentru perechea româno-olandeză a fost şi o mică revanşă după ce Herbert şi Mahut îi eliminaseră în urmă cu două luni în sferturile de finală de la US Open. Mai mult a contat însă ceea ce s-a întîmplat la Londra în stare pură, desprinsă de alte contexte.

În penultimul act de la Turneul Campionilor vor fi două cupluri cu cîte un român în componenţă. Premiera e confirmată şi amplificată.

Programul de azi

  • Ora 14:00 - Florin Mergea, Rohan Bopanna-Ivan Dodig, Marcelo Melo
  • Ora 20:00 - Horia Tecău, Jean-Julien Rojer-Bob Bryan, Mike Bryan
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.