Derby de Romania

Cîteva secunde pînă la dezastru » Golul lui Stanciu a salvat-o pe Steaua! Cînd a cîștigat Dinamo ultima dată la 3 goluri în Derby

Articol de Liviu Manolache  —  Monday, 23 November 2015

Nicușor Stanciu a reușit golul de onoare al Stelei în meciul cu Dinamo, pierdut în "Ștefan cel Mare", scor 1-3. Mijlocașul Stelei a punctat în ultimul minut de prelungire și și-a salvat echipa de la o umilință istorică.

Dacă Dinamo cîștiga cu 3-0, era primul succes al "cîinilor" cu acest scor în fața Stelei în campionat după cel din septembrie 1989, atunci cînd dinamoviștii se impuneau în Ghencea cu acest scor.

A oprit atunci o serie de 104 meciuri fără înfrîngere ale Stelei, care este și acum un record continental.

Atunci Mircea Rednic a fost pe teren, acum reușea acest succes ca antrenor al lui Dinamo.

Tehnicianul dinamovist a fost la un pas să reușească acest succes istoric și în 2006, cînd Dinamo învingea în Ghencea cu 2-4. Atunci Thereau a marcat golul 2 al Stelei în minutul 97. 

3 date după Dinamo-Steaua 3-1

  •  Dinamo-Steaua 3-1, pentru prima dată după succesul din 2007 (4-2 în Ghencea), Dinamo a marcat cel puţin 3 goluri. Şi atunci, tot Rednic se afla pe banca "alb-roşilor";
  • Ultima dată când Dinamo a cîştigat la 2 goluri diferenţă: 17.03.2010, Dinamo-Steaua 2-0;
  • Precedentul joc în care formaţia din "Ştefan cel Mare" a înscris 3 goluri în campionat, pe teren propriu, în fața Stelei, a fost 22 aprilie 2000, Dinamo-Steaua 3-2, meci care a oprit seria de 19 jocuri la rînd fără victorie în derby pentru "alb-roşii".
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.