Liga Campionilor

Fuga de Barcelona » City vrea locul 1 în grupă, ca să evite apoi o nouă ciocnire cu campioana Europei

Aguero (dreapta) în meciul tur, pierdut de City în fața lui Juve cu 2-1 // Foto: Reuters

Articol de Aurelian Botezatu  —  Wednesday 25th of November 2015 12:00

În precedentele două ediții ale competiției, City a dat peste catalani în ”optimi” și a fost eliminată de fiecare dată.

Manchester City abordează returul cu Juventus din postura echipei deja calificate în "optimi". Cu toate astea, trupa lui Manuel Pellegrini are cel puțin două motive să-și tureze motoarele la maximum.

Primul: trebuie să facă uitată umilința suferită acasă, în week-end, contra lui Liverpool (1-4). Și nu în ultimul rînd, englezii sînt disperați să încheie faza grupelor Ligii pe locul întîi.

"Dacă nu terminăm primii, vom fi în urna a doua la tragerea «optimilor». Și iar riscăm să dăm peste un adversar puternic, cum ni s-a întîmplat la ultimele două ediții, cînd am jucat de fiecare dată cu Barcelona", și-a amintit Sergio Aguero de întîlnirile pierdute în fața catalanilor.

Atacantul argentinian crede însă că el și colegii săi au învățat din greșelile trecutului, mai ales după primele două participări (2011-2012, 2012-2013), cînd au fost eliminați din faza grupelor: "Poate că la început ne-a lipsit experiența. Poate că unii jucători n-au știut ce înseamnă să evoluezi în Ligă. Acum e clar pentru toată lumea. Champions League e cea mai importantă competiție din lume la nivel de club".

"Sînt mai periculoși după 1-4 cu Liverpool"

Juventinul Chiellini și-ar fi dorit ca adversarii de azi să fi cîștigat meciul din Premier cu Liverpool. "Probabil că ar fi venit la Torino mai relaxați. Așa însă, după un eșec cu 4-1, ard de nerăbdare să spele cumva rușinea", a declarat fundașul bianconero postului Sky. Cu o victorie, Juve ar fi, la rîndu-i, calificată în "optimi". I-ar ajunge și-o remiză, dacă Sevilla nu bate la Monchengladbach.

4 eșecuria suferit Man. City în fața Barcelonei în "optimile" edițiilor 2013-2014 (0-2, 1-2) și 2014-2015 (0-1, 1-2)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.