EURO 2016

Premieră! Exclusă de la Euro 2016? Se înmulțesc suspiciunile de blat: ”A fost vorba de o trădare!”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 26 noiembrie 2015

Ruben Hayrapetian, președintele Federației Armene de Fotbal, reaprinde discuțiile în privința corectitudinii disputei dintre Armenia și Albania, 0-3, decisivă pentru calificarea ultimilor la Euro 2016.

”Naționala aparține întregii țări. E normal ca toată lumea să fie nemulțumită de această situație. Ca președinte al federației, voi face totul ca să trecem peste această criză.

Echipa noastră pur și simplu nu a vrut să joace. În meciul cu Albania a fost vorba de o trădare. Chiar dacă am fi avut pe bancă cel mai bun antrenor din lume, rezultatul ar fi fost același”, a spus Ruben Hayrapetian, conform World Soccer.

Rezultatul din ultima etapă a preliminariilor i-a ajutat pe albanezi să se califice pentru prima oară la un turneu final, în timp ce Danemarca a fost trimisă la baraj, unde a fost eliminată de Suedia.

Partida a ridicat multe semne de întrebare, iar presa din Serbia a speculat că la mijloc ar fi fost vorba de un aranjament. Din lipsă de dovezi, UEFA nu a luat însă măsuri.

De o eventuală sancțiune împotriva Albaniei ar putea profita Danemarca, ocupanta locului 3 în grupă. Nu ar fi prima dată cînd nordicii ar beneficia de excluderea unei alte naționale, aceștia cîștigînd Euro '92 după au luat locul Iugoslaviei.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.