Campionate

Caz straniu în Africa » Un președinte de stat a ordonat încheierea unui meci cu 23 de minute mai repede pentru că se grăbea să plece de la stadion

FC Tevragh-Zeina a cîștigat Supercupa într-un meci ciuntit de 23 de minute

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 30 noiembrie 2015

Supercupa Mauritaniei la fotbal, disputată între echipele FC Tevragh-Zeina și ACS Ksar, s-a terminat în minutul 67 și s-a trecut direct la penalty-uri. Scorul era 1-1, iar jocul etalat de cele două echipe nu era prea spectaculos.

Meciul a avut loc pe 28 noiembrie, zi în care Mauritania celebrează independența față de Franța. Prin urmare, a fost o zi de sărbătoare națională, iar cu acest prilej au fost organizate mai multe evenimente, printre care și Supercupa.

Președintele statului, Abdel Aziz, a fost prezent la meci și ar fi trebuit să înmîneze trofeul și medaliile la final. Pentru că meciul se îndrepta spre prelungiri, Abdel, care avea o agendă plină și trebuia să ajungă și la alte evenimente, și-ar fi pierdut răbdarea și ar fi ordonat ca în minutul 67 să se treacă direct la penalty-uri, notează gazzetta.it.

Federația de Fotbal din Mauritania a ales inițial să nu comenteze informațiile despre acest meci, însă apoi a revenit cu un comunicat de presă: ”Dezmințim categoric intervenția președintelui în această decizie. Hotărîrea de a încheia meciul în minutul 67 a fost luată în comun cu președinții și antrenorii celor două echipe din motive organizatorice”.

La penalty-uri cîștig de cauză a avut deținătoarea titlului, FC Tevragh-Zeina.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.