Liga 1

VIDEO Spectacol regal » Chiajna și Viitorul au oferit un meci superb, 2-2, din care nu au lipsit fazele controversate, ocaziile și artificiile tehnice

Articol de Vlad Ispas  —  miercuri, 02 decembrie 2015

Viitorul ne-a obișnuit cu partide în care dictează ritmul, însă debutul confruntării de aseară a fost surprinzător.

Adrian Falub pare că a început să pună la punct formația ilfoveană, s-au văzut cîteva trasee, iar puștii lui Hagi păreau năuciți.

Pe fondul confuziei, Aganovici a luat decizia necumpătată de a-l împinge pe Purece în careu, la o centrare, iar Comănescu a dictat penalty fără să ezite. Giurgiu a transformat pentru 1-0. În mod firesc, urma un iureș la poarta lui Matache. Nefiresc, parcă, tot Chiajna a atacat. Fără ocazii mari, dar să ai posesia împotriva Viitorului a devenit un lux în Liga 1.

Click aici pentru VIDEO!

Ianis, care a oscilat între ezitări și driblinguri spectaculoase, a ieșit la rampă de cîteva ori, însă nu suficient. Egalarea a venit pe traseul Tănase - Chițu. Florin a demonstrat încă o dată că-și merită statutul de copil-minune și l-a servit perfect în centrul careului pe Aurelian. Floare la ureche: un lat pus perfect a mai stins din panica dobrogeană, 1-1!

Au ieșit copiii, iar lucrurile au început să se așeze pentru Viitorul. Vlad Achim, cu siguranță unul dintre cei mai în formă jucători din prima divizie în acest, l-a găsit perfect pe Nicoliță și acesta a profitat de amnezia lui Bărboianu și a scris 1-2 pe tabelă.

Oaspeții au mai avut ocazii, dar Pena a decis că este rîndul lui să iasă la rampă. La o centrare pe 5 metri, impunătorul vîrf de atac a întins piciorul și a deviat mingea pe lîngă plonjonul lui Rîmniceanu. Portarul a reclamat un fault, însă reluările au demonstrat că fostul "oțelar" nu l-a atins, astfel că reușita a fost firesc validată de Comănescu.

Viitorul a devenit, cu tot cu acest egal din final, o echipă mare, cu posibilități de a întoarce scorul și de a practica un fotbal spectaculos. E de ajuns pentru un titlu? Momentan doar de top 3.

9 pase de gola reușit Vlad Achim în acest an calendaristic, cele mai multe din Liga 1

Doar un meci integralist

Ianis Hagi a fost înlocuit și aseară de tatăl său, ratînd încă o ocazie de a termina partida pe teren. În acest sezon, mijlocașul de 17 ani a evoluat 90 de minute într-un singur meci, cu Steaua, înfrîngere cu 0-1. Ieri, în locul lui Ianis a intrat Nicoliță, în minutul 53. Fiul "Regelui" s-a remarcat la jumătatea primei reprize, cînd a reușit o preluare de efect în centrul careului, însă șutul său a trecut puțin pe lîngă bară.

Schimbări inspirate

Gheorghe Hagi a fost dezamăgit de felul în care a evoluat echipa sa în prima parte, iar între minutele 50 și 60 a decis să facă două schimbări: au ieșit Ianis și Răzvan Marin și au intrat Bănel Nicoliță și Vlad Achim. Mutarea a fost perfectă, cei doi reușind să combine la reușita care a dus Viitorul în avantaj.

"Sperăm să existe în Liga 1 cît mai multe meciuri ca acesta. Adrian Falub ne-a dat o dorință mai mare de a cîștiga, pentru că am avut mereu calitate în lot"
Marius Pena, atacant Chiajna

"Îi felicit pe cei de la Viitorul, pentru că sînt tineri și sînt pe drumul cel bun. Nu știu exact dacă a fost penalty cînd am înscris eu, am urmărit mingea și n-am văzut prea bine faza"
Gabriel Giurgiu, mijlocaș Chiajna

"Am făcut o primă repriză extraordinară și după aspectul jocului cred că meritam să cîștigăm. Noi nu i-am lăsat astăzi să joace și am făcut un pressing foarte bun. Multe decizii ale arbitrului ne-au dezavantajat"
Adrian Falub, antrenor Chiajna

"Am pierdut două puncte mari. Domn' profesor a decis să mă țină rezervă, este decizia dînsului și o respect. Eu sînt apt sută la sută. Am venit să cîștigăm, dar nu s-a putut"
Bănel Nicoliță, mijlocaş Viitorul

"Nu am avut prea mult timp să ne antrenăm pe teren sintetic și acesta ar putea fi unul dintre cauzele acestui egal"
Ioan Filip, mijlocaș Viitorul

"Vrem să facem 42-43 de puncte pînă la Crăciun. Pînă să devenim o echipă foarte puternică mai avem de învățat. Chiajna ne-a dominat în prima repriză din toate punctele de vedere"
Gică Hagi, antrenor Viitorul

"Nu vreau să mai continuu duelul verbal cu Mircea Rednic. Fiecare și-a apărat clubul, a fost distractiv pentru voi, ziariștii, dar gata, ajunge!"
Gică Hagi, antrenor Viitorul

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.