Liga 1

VIDEO Imposibil de răpus! Dinamo nu a reușit să străpungă defensiva perfectă a Iașiului, scor 0-0

Matei și ceilalți dinamoviști s-au oprit în zidul ridicat de moldoveni

Articol de Justin Gafiuc  —  Friday 4th of December 2015 12:00

Dinamo s-a izbit de o apărare inexpugnabilă, iar jocul fără culoare al "cîinilor" a înfuriat tribuna roş-albă. Rednic a fost luat la rost din cauza schimbărilor neinspirate.

"Cîinii" au prins curaj după trei victorii consecutive în campionat, Rednic şi-a mai exersat ironiile în contrele cu Hagi, nu-i vreme de plictis în Ştefan cel Mare pe final de an! Iar cînd vine Iaşiul, o echipă all'italianna, cu un joc defensiv enervant pentru adversar, carnavalul e pe afişul unui meci cu clopoţei.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Cum era de aşteptat, Dinamo a izbit cu berbecele în poarta moldoveană, prinsă însă bine în balamalele unei linii de apărare remarcabile. Vojnovici (4) şi Palici (8) au fost singurii care au rupt în prima jumătate a reprizei păienjenişul ieşean, din care s-a născut însă cea mai serioasă ocazie a mitanului.

Creţu (24) s-a aflat la capătul unei faze cursive a oaspeţilor, a plasat balonul pe cadrul porţii dinamoviste, dar Cerniauskas a salvat miraculos.

Panică dinspre Moldova

Şi cînd meciul dădea semne de înviorare, l-au pus în umbră tipii "viteji" din galeria dinamovistă, cu scandări antimaghiare insistente, urmate de întreruperea temporară a partidei.

Fără balcanismele xenofobe ale peluzei, retrasă după pauză, parcă mingea a circulat mai cursiv. Iaşiul a ieşit raţional din apărare, fără baloane bubuite, iar Cerniauskas a simţit aplombul trupei lui Napoli.

Grigorie, Golubovici şi Bole au sădit panica în careul dinamovist, în timp ce replica furioasă a "cîinilor" s-a topit invariabil într-un dribling suplimentar inutil, o preluare de grădiniţă sau o finalizare importată din rugby.

Apropo, de ce n-ar întrerupe arbitrul un meci zece minute, în semn de respect pentru fotbal, cînd Shalaj înalţă zmeul, infantil, din poziţie de gol, în mijlocul careului?! După 0-0 cu Iaşiul, poate le explică Rednic alor săi cum se combină ca s-o bagi în aţe cînd e mai complicat să ratezi decît să marchezi!

Pedepsiți pentru xenofobie

În minutul 33 al jocului, arbitrul Iulian Călin a oprit meciul timp de 10 minute și a trimis cele două echipe la vestiare din cauza scandărilor xenofobe ale galeriei dinamoviste. Ultrașii PCH au scandat aproximativ 5 minute la rînd lozincile, deși au fost avertizați de crainicul stadionului că jocul va fi oprit. Imediat după reluarea meciului, suporterii alb-roșii au părăsit treptat tribunele stadionului din Ștefan cel Mare.

Iertat de eliminare

La sfîrșitul primei reprize, portarul ieșenilor, Grahovac, l-a busculat pe Dorin Rotariu, răzbunîndu-se astfel pentru o fază de joc la care Roti a dat dovadă de lipsă de fair-play, nereturnînd balonul echipei antrenate de Nicolo Napoli. Deși se impunea un cartonaș roșu, "centralul" Iulian Călin i-a arătat portarului doar "galben".

Ultras cu suflet mare

CSMS Iași nu a avut o galerie deplasată pentru jocul de aseară din Ștefan cel Mare. Totuși, fanii moldoveni au fost reprezentați de un suporter, singurul care a hotărît să "bată" aproape 400 de kilometri cît este distanța de la Iași, pentru a-și vedea favoriții.

"Un punct cu Dinamo în deplasare e un rezultat bun. Noi am jucat mai bine în repriza a doua"Lukas Bole, mijlocaş CSMS Iaşi

"Ştiam că nu vom pierde cu Dinamo. Cît despre gestul meu, am fost nervos pentru că Rotariu nu ne-a dat mingea înapoi, dar am greşit. Mi-am cerut scuze la sfîrşit pentru că Roti e un copil bun şi talentat"
Branko Grahovac, portar CSMS Iaşi

"Este un rezultat echitabil, nu am ce să le reproşez jucătorilor pentru că au alergat foarte mult, ne-am creat şi cîteva ocazii de a marca. Pînă la urmă, un punct rămîne un punct"
Mircea Rednic, antrenor Dinamo

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.