Liga 2

Încă un stadion nou în fotbalul românesc! O echipă din Liga a 2-a își face superarenă

+3 Foto
FOTO: satumaresport.ro

Articol de Gazeta Sporturilor   —  vineri, 04 decembrie 2015

Olimpia Satu Mare este gata să-și facă un nou stadion. Anunțul a fost făcut de Dan Bărbuț, președintele clubului.

Finanțarea este asigurată de Compania Națională de Investiții, prin Ministerul Dezvoltării. Proiectul a trecut prin hotărîrea Consiliului Local și apoi va fi predat CNI-ului pentru execuție.

Noua arenă va avea aproximativ 14.000 de locuri și va costa aproximativ 15,8 milioane de euro. Lucrările vor fi demarate 2016, după finalul acestui sezon. Începînd din sezonul următor echipa va juca pe stadionul Someșul, care vi fi și el modernizat.

"Am reuşit să finalizăm acest proiect care va fi supus finanţării după hotărîrea Ministerului Dezvoltării prin Compania Naţională de Investiţii unde mai sînt 109 milioane de euro disponibili pentru investiţii în baze sportive.


Proiectul mai trebuie să treacă prin consiliu pentru indicatorii tehnico economici şi după aceea îl vom preda la C.N.I. pentru proiectare şi execuţie.

S-a muncit mult, de la anul sperăm ca proiectul să fie viabil, să avem şi noi o arena aşa cum are nevoie un oraş”, a declarat Dan Băbuţ, președintele clubului satumaresport.ro.

Olimpia Satu Mare este pe locul 9 în Seria a 2-a a Ligii a 2-a. Are 25 de puncte, cu doar 4 sub Chindia, care ocupă locul 6, ultimul de play-off. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.