Liga Campionilor

Mircea Lucescu e convins c-ar fi încurcat favoritele grupei dacă nu juca în exil: ”Pe Donbass am fi luat puncte cu Real și PSG”

Deși accidentat la gleznă, Gladki (în plonjon, în duel Thiago Silva) va fi titular la Șahtior, la Paris

Articol de Daniel Scorpie  —  Tuesday 8th of December 2015 12:00

Il Luce are nevoie de cel puțin același rezultat ca Malmo cu Real să meargă în ”16”-imile EL: "Trofeul aduce 20 de milioane de euro și asigură calificarea directă în grupele Ligii”.

Mircea Lucescu vizitează Parisul cu obiectivul de a păstra locul 3 în grupă și avantajul "directelor" cu Malmo. "Să dea Dumnezeu să continuăm în Europa League! Acolo vom întîlni multe trupe tari și fiecare meci va fi pregătit special. Toți vor să cucerească trofeul și să nu uităm că sînt în joc 20 de milioane de euro, iar cîștigătoarea merge direct în grupele Ligii", declară antrenorul lui Șahtior.

Învins la Lvov cu 3-0 în tur de PSG, Il Luce are nevoie diseară, pe Parc des Princes, de cel puțin același rezultat ca Malmo cu Real, în deplasare. N-ar mai fi avut emoții acum dacă Șahtior nu era exilată la Lvov: "Nu ne putem compara cu Real și PSG ca istorie, tradiție, putere financiară, fani... De un singur lucru sînt sigur: dacă jucam pe Donbass Arena, le-am fi luat puncte favoritelor, cum am reușit cu Manchester United, Chelsea și Dortmund. Nu însemna însă că și ieșeam din grupă. Sînt dezamăgit pentru jocul de la Malmo. Am controlat aproape întreg meciul, dar n-am marcat".

Au depus flori în Piața Republicii

Mircea Lucescu și-a scos ieri dimineață elevii de la Șahtior la un tur de 90 de minute al Parisului. Antrenorul "minerilor" a vizitat și Place de la Republique, simbolul doliului parizian. Au depus flori și jucării, au aprins o lumînare, ținînd și un moment de reculegere în memoria celor 129 de morți în atentatele teroriste de pe 13 noiembrie din capitala Franței.

"În fiecare ediție de Ligă am primit cele mai multe cartonașe în grupă. Nu pentru multele faulturi făcute, ci probabil din cauză că arbitrii au luat decizii greșite"
Mircea Lucescu, antrenor Șahtior

"Fotbalul e într-un mare pericol. Nu e vorba doar de Franța. ISIS ajunge peste tot, din nefericire. Ăștia nu au nici o regulă. Se îmbracă în bombe și atacă"
Mircea Lucescu, antrenor Șahtior

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.