Handbal

Gheorghe Tadici l-a atacat dur pe selecționerul României după eșecul cu Spania: "Domnul Ryde ne încurcă!"

Articol de Marian Ursescu  —  Wednesday 9th of December 2015 12:00

Fostul selecționer al României, Gheorghe Tadici, l-a atact dur pe suedezul Tomas Ryde după înfrîngerea cu Spania.

România a învins anul trecut, la Euro 2014, Spania cu 22-20, dar s-a clasat abia pe locul 9. Ibericele, în schimb, au jucat finala, cucerind medaliile de argint. "Tricolorele" le-au învins însă.

"De 9 ori am jucat cu Spania cît am fost antrenor principal și nu ne-a bătut niciodată", s-a lăudat Tadici la Dolce Sport. Tehnicianul de la Zalău a spus apoi direct.

"Am vorbit cu un oficial al federației şi i-am transmis că să-l trimită pe domnul antrenor acasă la el, în Suedia. Că ne încurcă! Ne încurcă și la time-out-uri, și în timpul jocului. Nu cer nici o demisie, dar să ne lase, să le lase pe fete în pace să joace ele ce știu, să nu le mai încurce. Poate așa ne calificăm și noi la Olimpiadă" a fost atacul lui Gheorghe Tadici.

Tadici a spus că înfrîngerea e una normală în condițiile în care suedezul Ryde a făcut experiențe în apărarea "tricoloră". "E consecința modului în care s-au apărat în zona centrală. Noi nu am avut apărători centrali, a făcut improvizații, a jucat cu Manea central, cu Szucs intermediar dreapta, acolo unde ea nu prea a jucat", a adăugat Tadici.

Tehnicianul mai crede în revenire. "Contez pe mobilizarea totală a fetelor la meciul din optimile de finală. Acela e meciul cel mai important". Condiția e însă aceea ca Ryde să nu se mai implice în pregătirea jocului.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.