Tenis

Trofee cu portocale din Florida » 4 juniori români au fost protagoniștii celebrului turneu de tenis Orange Bowl din SUA

Articol de Marius Mărgărit   —  marţi, 15 decembrie 2015

Delegația română a prins două finale la U 16, prin Nicole Tătăruș (simplu) și Mihaela Mărculescu (dublu), și două semifinale la U 18: Călin Manda (simplu) și Jaqueline Cristian (dublu).

A fost o săptămînă superbă în Florida pentru tinerii jucători de tenis români care au participat în perioada 7-13 decembrie la Orange Bowl, unul dintre cele mai mari și importante turnee de tenis ale anului, considerat de specialiști un Campionat Mondial al juniorilor.

Nu mai puțin de 4 sportivi, 3 fete și un băiat, s-au numărat printre protagoniștii competiției, încă un semn că tenisul românesc mustește de promisiuni.  

Nicole Tătăruș, din "calificări" în finală


Performera din tabăra României a fost Nicole Tătăruș (16 ani), care a trebuit să joace trei tururi de calificare pentru a ajunge pe tabloul de 64 la U 16. La primul ei Orange Bowl, sportiva din București a reușit să treacă pe rînd de mai multe favorite, fiind învinsă doar în finală de argentinianca Maria Lourdes Carle, favorita 2, cu 6-2, 7-6.

În semifinale cîștigase cu 7-5, 6-3 cu Rachel Lim (SUA, 4), cea care în "sferturi" o eliminase pe favorita 1, românca Selma Cadîr. "E cea mai bună performanță a mea la un turneu atît de important. Puteam să cîștig și finala, dacă eram mai atentă și reușeam să iau setul doi. A fost dificil cu argentinianca și pentru că ploaia a întrerupt meciul nostru de 3 ori", a spus Nicole.

O altă sportivă din România, Mihaela Mărculescu, a fost aproape de trofeu. În finala categoriei U 16, în proba de dublu, Mihaela și poloneza Ania Hertel au pierdut însă cu 3-6, 6-4, 6-10.

Călin Manda l-a învins pe fiul lui Tracy Austin


Pe tabolul băieților la U 18, Călin Manda (17 ani), deja o rezervă obișnuită în echipa de Cupă Davis a României, a reușit performanța de a ajunge în semifinale, unde a cedat cu 4-6, 2-6 în fața cîștigătorului turneului, sîrbul Miomir Kecmanovici, favorit 9.

În turul doi, românul îl eliminase cu 6-4, 6-0 pe Brandon Holt, campionul SUA, fiul fostei jucătoare Tracy Austin, cea care deține două titluri la US Open (1979, 1981).

Manda, care se pregătește pentru Australian Open de juniori, unde va intra pe tabloul principal, el fiind în primii 30 de jucători la U 18, a comentat: "Băiatul lui Tracy Austin joacă foarte bine, dar cu el am prins o zi fantastică, mi-a intrat tot. Se uita cam lung la mine. În finală însă, am fost cam obosit, plus că și răcisem".

Tot semifinală la U 18 a făcut și Jaqueline Cristian, în proba de dublu, unde a avut-o ca parteneră pe americanca Michaela Gordon.

"A fost greu, fiindcă am jucat 9 meciuri într-o săptămînă doar la simplu, plus că am ajuns în optimi și la dublu, dar și fantastic, pentru că am jucat finala"

Nicole Tătăruș

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.