Liga 1

FOTO Spartani » Dinamo s-a calificat în semifinalele Cupei, 2-1 cu Astra. "Cîinii" au ajuns la al 7-lea meci fără înfrîngere

Articol de Eduard Apostol  —  Wednesday 16th of December 2015 12:00

Finalul de partidă n-a fost recomandat cardiacilor, Palici înscriind la ultima fază din timpul regulamentar un gol de autor imediat după euroexecuția lui Enache

"Augh, augh, augh!" s-a auzit în tribunele medievalei arene din Ștefan cel Mare. Alături de alte cîntece de avînt. Dinamo vrea să fie iar o forță, iar suporterii au făcut atmosferă după o serie de 5 victorii și o remiză. La care au mai adăugat un succes. Invincibilitatea recentă a soldaților de toate națiile ai lui Rednic s-a concretizat repede și pe tabelă contra unei bestii negre, cum ajunsese Astra pentru "cîini".

Roș-albii s-au scuturat de povara precedentelor trei eșecuri cu giurgiuvenii - golaveraj 1-9! -, iar Gnohere (16) i-a curentat pe adversari, profitînd de faptul că Dandea și Lovin s-au ținut unul pe altul. Ce inspirație poate avea Rednic, cum îi sucește, cum îi învîrteşte pe cei doi atacanți, "Bizonul" și Essombe, că nimerește mereu la țintă!

Agonie și extaz

Cu moral, dinamoviștii au continuat să țină rivalul la respect. Nu s-au închis, au atacat, scoțîndu-l în evidență pe Silviu Lung junior, cu parade care mai de care mai deosebite. Doar că Enache (90+1) a redus asistența la tăcere, făcîndu-i pe "cîini" să se gîndească la faptul că soarta este crudă după ce învingi în atîtea meciuri la ultima fază.

Dar nu! Nu aseară.

Roș-albii au avut ultimul cuvînt, iar întreaga fază a fost delirantă: Palici (90+4) a adus aminte de o fază creată în 2006 de Dennis Șerban, cu un gol superb în poarta Stelei, iar dinamoviștii au sărbătorit calificarea cu Rednic cocoțat, impunător, în extaz, peste fotbaliștii săi.

"Am arătat atitudine și caracter, este o victorie incredibilă, în care am sperat și după golul adversarului. E greu să-mi descriu fericirea. Nu știu dacă sînt specialist în goluri importante, contează că ajută echipa"
Antun Palici, mijlocaș Dinamo

"Este meritul nostru că ne-am calificat pentru că noi credem în victorie pînă la ultimul fluier al arbitrului. Am făcut un meci foarte bun contra Astrei"
Paul Anton, mijlocaș Dinamo

Penalty neacordat "cîinilor"

Dinamo a acuzat aseară arbitrajul, a avut un penalty neacordat la scorul de 1-0. În minutul 63, în careul Astrei, Cosmin Matei a vrut să centreze din partea stîngă, însă balonul a atins mîna lui Teixeira, iar arbitrul Feșnic nu a acordat nimic, deși a avut o vizibilitate foarte bună. În prima repriză, în minutul 18, asistentul Șovre l-a oprit eronat, în poziție de ofsaid, pe Gnohere, scăpat spre poarta adversă.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.