Jocurile Olimpice 2016

Grupă infernală pentru Rio: "Vom avea în spate 7.000 de spectatori la Cluj, putem să ne calificăm la Olimpiadă"

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 21st of December 2015 12:00

România a terminat pe 3 la Mondiale, dar are parte de o grupă de foc pentru a ajunge la Jocurile Olimpice din Brazilia

Nimeni nu se gîndea la o medalie în Danemarca. Obiectivul echipei era acela de a se clasa între primele 7 echipe şi de a prinde turneele de precalificare la Jocurile Olimpice. Pas cu pas, fetele au intrat între primele 8, apoi în careul de aşi, au luat o medalie. Jocurile Olimpice nu au rămas însă în plan secundar. Am sperat în finală că Olanda va trece de Norvegia pentru ca "tricolorele" să aibă parte de o grupă mai uşoară de calificare! Da' de unde?! Cînd am avut noi şansă? Norvegia a spulberat Olanda şi România va avea o grupă de foc.

Jucăm acasă, la Cluj

România va juca în calificări pe teren propriu. Cu Danemarca, Uruguay şi Muntenegru! Primele două clasate se califică la Rio! Dacă Olanda trecea de Norvegia, am fi avut Franţa, Japonia şi Tunisia! Incomparabil!

"Vom lupta, nu avem ce face! Vom avea în spate 7.000 de spectatori la Cluj Napoca. Şi pe Danemarca, şi pe Muntenegru le-am mai bătut, nu sînt de speriat. Dar trebuie să fim conştiente că va fi enorm de greu", spune Paula Ungureanu.

Turneul va fi între 17 şi 20 martie 2016. România a fost prezentă doar de trei ori la Olimpiadă cu echipa feminină: Montreal 1976, Sydney 2000 şi Beijing 2008.

Brazilia (ţara gazdă), Norvegia (campioana europeană şi mondială), Spania (finalista Euro 2014), Angola (campioana Africii), Coreea de Sud (campioana Asiei) şi Argentina (vicecampioana Americii de Sud) sînt echipele deja calificate la JO 2016.

Grupele turneelor preolimpice

  • Grupa 1 (se joacă în Olanda)

Olanda
Franţa
Japonia
Tunisia

  • Grupa 2 (se joacă în România)

ROMÂNIA
Danemarca
Uruguay
Muntenegru

  • Grupa 3 (se joacă în Polonia)

Polonia
Rusia
Suedia
Mexic

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.