Campionate

Președintele interimar al UEFA, un apropiat al lui Mircea Sandu » A avut probleme cu procurorii elvețieni

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 21 December 2015

După suspendările de cîte 8 ani primite de președinții FIFA și UEFA, Sepp Blatter și Michel Platini, s-a decis ca înlocuitorul francezului să fie Angel Maria Villar.

Președinte al Federației spaniole de fotbal și prim-vicepreședinte UEFA și FIFA, acesta a preluat funcția din postura de interimar. 

Spaniolul de 65 de ani le este cunoscut românilor ca un apropiat al fostului președinte FRF Mircea Sandu.

De asemenea, Villar a fost printre cei 10 membri ai Comitetului Executiv FIFA interogaţi de procurorii elveţieni pentru alegerea gazdelor CM 2018 şi CM 2022. Ulterior a fost amendat cu 23.000 de euro și  primit avertisment pentru că nu și-a adus aportul necesar în anchetă.

La FIFA există deja un interimar, din octombrie, cînd a fost numit camerunezul Issa Hayatou, vicepreședinte FIFA și preşedinte al Confederaţiei Africane de Fotbal.

"Domnul Sandu este o persoană excepțională a fotbalului românesc, o personalitate marcantă la nivel european. A depus o muncă extraordinară atât în fotbalul românesc, cât și în cel european. Sper ca noul președinte împreună cu oamenii din noul val să facă un pas înainte în privința reprezentării internaționale" Villar în luna martie 2015

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.