Campionate

Amenință și-n agonie! Blatter și Platini nu renunță după ce au fost suspendați 8 ani: ”Sînt încă președintele! Mă voi întoarce!”

"Am ajuns un sac de box", s-a plîns Blatter ieri jurnaliștilor

Articol de Aurelian Botezatu  —  Tuesday 22nd of December 2015 12:00

Șeful forului mondial susține că plata considerată ”neloială” pe care a făcut-o către Platini în 2011, 1,83 milioane euro, ”trecuse prin Comisia de Finanțe și printr-un Congres”.

Nebărbierit, cu un plasture pe obraz și ochii roșii de nesomn. Vizibil slăbit, însoțit peste tot de fiica sa, dar clocotind. Așa a apărut ieri Sepp Blatter, 79 de ani, în fața jurnaliștilor. Tocmai aflase că el și Michel Platini, deja suspendați o dată de Comisia de Etică a FIFA, pe 7 octombrie, pentru 90 de zile, au primit un "supliment" de 8 ani!

Capetele de acuzare se știu: "conflict de interese" și "plată neloială". Fapta, de asemenea. În 2011, Platini, președinte UEFA, primise de la elvețian, președintele FIFA, 1,83 milioane E fără contract scris, pentru faptul că-l consiliase între 1998 și 2002.

"Înțelegerea era publică"

"Aveam un gentleman's agreement. Comisia de Etică neagă existența acestei înțelegeri, deși a trecut prin două Comitete Executive. Avem dovada că era publică. Banii i-au fost plătiți lui Platini după ce au trecut prin Comisia de Finanțe și printr-un Congres, iar atunci totul era în regulă", s-a revoltat Blatter.

"Voi lupta pînă la sfîrșit"

El și-a îndreptat apoi "mitraliera" asupra celor care l-au suspendat: "Nu au nici o autoritate împotriva președintelui FIFA. Chiar și suspendat, acesta poate fi îndepărtat doar de Congres".

Și a încheiat apoteotic: "Voi merge la Comisia de Apel, apoi la Tribunalul de Arbitraj Sportiv și chiar la un Tribunal elvețian. Voi lupta pînă la sfîrșit. Mă voi întoarce!".

Nu mai poate candida!

Platini nu s-a prezentat ieri la anunțarea verdictului, cum procedase și săptămîna trecută, cînd a fost reprezentat de avocați la audieri.

Dar după ce a aflat de suspendare a comentat: "E o veritabilă mascaradă. O făcătură pentru a mă scoate definitiv din fotbal. Mă voi adresa însă Tribunalului de Arbitraj Sportiv, precum și unui Tribunal civil, pentru a-mi restabili integritatea. Voi merge pînă la capăt!".

Chiar dacă va primi ulterior satisfacție, va fi prea tîrziu pentru ca francezul să mai poată candida la președinția FIFA, pe 26 februarie 2016. Iar la Euro va fi doar un simplu spectator!

"Cînd această Comisie încearcă să construiască ceva ce nu există trebuie să dovedească. Dar ceva ce nu există nu poate fi dovedit. Și atunci nu există vină"
Sepp Blatter, președinte suspendat FIFA

"N-am luat niciodată bani pe care nu i-am cîștigat. Mi-am plătit mereu datoriile. Ei spun că am încercat să cumpăr voturi de la Platini ca să fiu reales. Niciodată!"
Sepp Blatter, președinte suspendat FIFA

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.