Liga 1

VIDEO În "duble" să ne duelăm! Viitorul s-a impus la capătul unui duel crîncen și plin de reușite, 3-2 cu Voluntari

Florin Cernat a avut un sezon excelent la Viitorul, unde a strîns 8 goluri și 3 pase de gol

Articol de Sebastian Culea  —  Tuesday 22nd of December 2015 12:00

Adrian Bălan a marcat două goluri pentru gazde, iar Cristi Ganea a avut un răspuns pe măsură și a întors soarta partidei pe final.

Anul se-ncheie, iar sezonul regulat e pe ultima sută de metri. Și goana după puncte, fie ea în vîrf sau coadă, naște tensiune! Pe o arenă aproape goală, jucătorii au jucat o finală. Lucru sesizabil în prima parte mai ales printre ilfoveni care, amenințați de o poziție foarte slabă în play-out, au pus o presiune fantastică pe fotbaliștii lui Hagi.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Goossens putea să deschidă scorul (2), însă n-a cadrat șutul din șase metri din debutul partidei. Deși mingile au plutit prin careul lui Buzbuchi mai bine de un sfert de oră, experiența și calitatea și-au spus cuvîntul. Cernat a înșirat superb apărarea gazdelor și l-a executat pe Balauru (16). Reușită care n-a calmat pe nimeni!

Ilfovenii au continuat să ia cu asalt careul oaspeților, însă golul egalizator urma să vină de la distanță (29). Adrian Bălan a prins un șut violent pe colțul scurt din lovitură liberă, chiar lîngă bară. 1-1!

Bălan trezește fiarele!

Atacantul n-a iertat nici în repriza secundă. La 65 de secunde de la reluare, Bălan a așezat mingea în plasă după o execuție de excepție la colțul lung, de la marginea careului. Poate prea devreme. Pentru că oaspeții n-au mai dormit în post și i-au înmuiat pe ilfoveni prin atitudine.

Însă cumva evită golul în cinci minute de foc. Lovitura de cap a lui Chițu din șase metri (66), șutul puternic al lui Ganea (67) și parada lui Balaur, unu la unu cu Tănase (71), n-au lăsat-o pe Viitorul să echilibreze tabela.

Șoc în trei minute

Tensiunea e pentru cei puternici. Iar oaspeții s-au jucat cu nervii elevilor lui Mulțescu și au reușit să modeleze, din dorință și entuziasm, un chip al succesului. Ocaziile și presiunea evidentă a Viitorului au anunțat dezastrul.

Ganea a preluat frumos în marginea careului (77), și-a așezat mingea în centru, printre fundașii ilfoveni, și a tras cu sete. Egal! Iar același erou a adus și victoria după o fază aproape trasă la indigo.

Rădoi nu l-a marcat pe fundaș care, după încă o preluare interesantă, l-a învins pe Balauru (80) și a încununat o partidă extrem de vie.

"Ne-am revenit și am reușit să cîștigăm pe final. Mi-a fost frică pentru că am avut un început foarte slab și puteam bifa a treia înfrîngere consecutivă"
Cristian Ganea, fundaș Viitorul

"E bine că ne-am îndeplinit obiectivul pînă acum și am încheiat anul pe poziția secundă. Următorul pas firesc e să ne luptăm pentru titlu"
Florin Cernat, mijlocaș Viitorul

"Subțirimea lotului ne-a făcut să improvizăm. Am avut doar 15 jucători în lot. În apărare am fost de cascadorii rîsului. Nu e normal ce a făcut Cernat din fundași la primul gol"
Gheorghe Mulțescu, antrenor Voluntari

"Merităm punctele. Astăzi n-am făcut un meci bun, dar cred că am făcut schimbările inspirat. Jucătorii s-au adaptat și la un stil nou de joc foarte repede și sînt mîndru de ei. L-am schimbat rapid pe Aganovici pentru că s-a simțit faptul că era obosit și cei de la Voluntari dominau mijlocul terenului"
Gheorghe Hagi, antrenor Viitorul

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.