Handbal

Pivotul cu lipici » Oana Manea explică succesul de la Mondiale și dezvăluie cui îi dedică medalia

Oana Manea a avut o eficienţă extrem de ridicată la Mondialul danez, ratînd foarte puţine mingi

Articol de Roxana Fleşeru  —  marţi, 22 decembrie 2015

Dacă mingea ajunge la Oana Manea, e aproape sigur gol sau aruncare de la 7 metri. Cum explică ea succesul de la Mondiale şi cui dedică bronzul mondial.

- Oana, care e concluzia ta la finalul competiţiei?
- Ne-am dorit mult să cîştigăm o medalie, ne-am motivat şi eu cred că meritam mult mai mult. Ar fi trebuit să jucăm finala, dar aşa a fost să fie, e bine că am cucerit şi medalia asta şi că am ajuns pînă la urmă aici.

- Un procentaj extraordinar la acest Campionat Mondial, peste 90 la sută. Cum ai reuşit?
- Într-adevăr, am fost jucată de coechipiere, le mulţumesc mult, ăsta e jocul României, se bazează şi pe pivot. Mi-am revenit şi vreau să fiu sută la sută, să dau totul. Încă nu sînt eu mulţumită de mine întru totul.

- Cum v-aţi montat după meciul cu Norvegia? Pînă la urmă, meciul cu Polonia era cel mai important pentru că vă putea aduce o medalie!
- Aşa e. Fiecare  jucătoare cred că a gîndit în sinea ei aceste lucruri, fiecare s-a gîndit cît am muncit şi ne-am spus că dacă acum nu dăm totul pe teren, cînd am ajuns la medalie, atunci cînd? Avînd în minte poate şi că trebuia să fim acolo, la aur, am vorbit între noi, ne-am spus că noi jucăm chiar finala mare.

- Din cinci în cinci ani România cîştigă medalie la turneele finale. A devenit tradiţie!
- Da, e bine că am reuşit. Sper să rămînă unitatea asta de grup, pentru că anii trec şi unele jucătoare nu o să mai fie, dar măcar să rămînem noi o familie, prietene. La acest campionat am fost într-adevăr o echipă!

- Cui dedici acest succes al vostru?
- Familiilor noastre, celor care au fost alături de noi ţin să le mulţumesc pentru încredere, o încredere dusă pînă la capăt. Ne-au susţinut şi la bine, şi la greu. Pentru noi a contat enorm!

- Cristina Neagu a fost fenomenală, a ieşit golgeterul Mondialului şi MVP-ul turneului final.
- Sîntem foarte bucuroase pentru ea. Noi, fetele, am vorbit să o ajutăm, ne făceam calcule la meciul cu Polonia cîte goluri mai trebuie să dea. Apoi să o ţinem bine pe Karolina Kudlacz, că era în competiţie cu ea. Merită tot pentru că e o jucătoare extraordinară.

- O mică parte din trofeu ţi se cuvine şi ţie pentru că multe din aruncările de la 7 metri scoase de tine au fost fructificate în gol de ea.
- (rîde) Ar trebui să rupă trofeul pe din două şi să-mi dea jumătate!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.